x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul Capitalei: Cetățenii să evite deplasările, expunerea la soare și efortul fizic intens

Prefectul Capitalei: Cetățenii să evite deplasările, expunerea la soare și efortul fizic intens

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2023   •   15:00
Prefectul Capitalei: Cetățenii să evite deplasările, expunerea la soare și efortul fizic intens

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, recomandă bucureștenilor să evite deplasările, expunerea la soare, și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00, în condițiile în care meteorologii au emis mai multe coduri de caniculă pentru duminică și luni.

„Având în vedere avertizările meteorologice, prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, solicită autorităților competente să ia măsuri specifice pentru limitarea efectelor caniculei. În același timp este recomandat ca cetățenii să evite deplasările, expunerea la soare și efortul fizic intens între orele 11.00-18.00. Specialiștii recomandă evitarea băuturilor alcoolice, ce conțin cofeină sau zahăr și creșterea consumului de apă, a fructelor și legumelor proaspete”, transmite Prefectura Capitalei.

Comkunicarea vine în contextul în care meteorologii au emis mai multe coduri de caniculă pentru duminică și luni pentru municipiul București și alte județe din țară.

În intervalul menționat, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Luni, valul de căldură și caniculă se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.
.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Rareș Hopincă canicula