x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hora Uniri - Secuime

Hora Uniri - Secuime

02 Dec 2008   •   00:00

Aproximativ o mie de români din Miercurea Ciuc s-au prins luni seara într-o imensă Horă a Unirii, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, chiar dacă afară erau minus patru grade Celsius şi ceaţă  foarte deasă.



Tineri şi bătrâni, copii, părinţi şi bunici au venit în centrul oraşului pentru a asista la ultimele manifestări dedicate Zilei Naţionale a României. La fel ca în fiecare an, unul dintre cele mai aşteptate momente a fost retragerea cu torţe a vânătorilor de munte şi jandarmilor, care au coborât cu făclii aprinse în mâini din Piaţa Cetăţii până pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Ei au fost primiţi cu aplauze de cei peste o mie de români din Miercurea Ciuc care s-au strâns în centrul oraşului.

Fanfara militară a început, apoi, să cânte Hora Unirii, în care s-au prins majoritatea celor care veniseră la Sărbătoarea Naţională. Seara s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii, care i-a încântat pe cei prezenţi, chiar dacă vizibilitatea nu a fost foarte bună, din cauza ceţei. Programul dedicat Zilei Naţionale a României a mai cuprins ceremonialul depunerii de coroane, la monumentul Ostaşului Necunoscut din Miercurea Ciuc şi un spectacol folcloric extraordinar.    

Municipiul Miercurea Ciuc a fost pavoazat, în premieră, de Prefectura Harghita, cu 200 de steaguri tricolore, după ce primăria a arborat doar câteva steaguri de mici dimensiuni, fapt care i-a nemulţumit pe reprezentanţii comunităţii române. (AGERPRES)

×
Subiecte în articol: observator