x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hotie - Doina Melinte, jefuita

Hotie - Doina Melinte, jefuita

de Radu Crivat    |    21 Mar 2006   •   00:00
Hotie - Doina Melinte, jefuita

Multipla campioana olimpica, mondiala si europeana la atletism, Doina Melinte a fost jefuita la o benzinarie situata la intrarea in localitatea ilfoveana Mogosoaia de trei minori, care i-au furat geanta, in care avea aproape un miliard de lei vechi.

Fosta campioana se afla duminica seara in apropierea localitatii Mogosoaia, unde venise pentru a perfecta o tranzactie cu un teren, spun surse din Politie.

LA BENZINA. Doina Melinte a oprit la benzinaria Lukoil pentru a intreba care este drumul spre localitate. Cand a coborat din masina, in timp ce vorbea la telefon, un tanar rrom i-a cerut fostei atlete o tigara. In momentul in care femeia si-a indreptat atentia catre cel care facuse cererea, un alt minor, tot rrom, i-a smuls geanta de pe umar. Un al treilea copil i-a smuls telefonul din mana. Toti au luat-o la fuga cu bunurile sustrase. Fosta mare campioana a alergat in zadar dupa agresori, incercand sa-i prinda. La un moment dat, femeia s-a impiedicat si a cazut, minorii profitand de ragaz si facandu-se nevazuti. In urma cazaturii, fosta campioana si-a fracturat incheietura mainii, bratul fiindu-i imobilizat ieri in ghips, pentru o perioada de o luna.

UN MILIARD. In geanta pe care agresorii au reusit sa o fure de la Doina Melinte se aflau 84.700 RON, in bancnote de 500 lei, bani pe care atleta urma sa-i foloseasca pentru a achizitiona un teren. Pe langa bani, femeia mai avea in geanta carduri bancare, actele personale, cheile de la locuinta, precum si actele masinii, un Volkswagen Passat. Chiar si geanta in sine reprezenta o valoare, fiind creata de celebra casa de moda italiana "Valentino".

RECIDIVISTI. Surse din cadrul Politiei ne-au declarat ca, talharii au fost identificati si sunt cautati de oamenii legii. Petre Mihail, in varsta de 15, si verii Marin Florin, de 13 ani, si Marin Florin, de 15 ani, sunt din comuna Mogosoaia. Talharii, care sunt cunoscuti autoritatilor pentru desele iesiri in afara legii, provin din familii de rromi dezorganizate. Tatii a doi dintre ei sunt inchisi, in prezent, pentru diverse infractiuni.

MOGOSOAIA, POLUL HOTILOR
Un minor din grupul care a jefuit-o pe Doina Melinte a furat, la data de 7 februarie, geanta Emiliei Iucinu, fosta sotie a jurnalistului Dumitru Tinu, tot pe raza comunei Mogosoaia. Femeia a oprit masina pe o strada, moment in care un copil a deschis portiera din dreapta si a luat geanta, care se afla pe scaun. Emilia Iucinu a incercat sa se opuna, dar a fost lovita de agresor. Acesta a abandonat ulterior geanta, dupa ce a sustras din ea suma de 700.000 de lei vechi. Instanta de judecata a respins arestarea preventiva, eliberandu-l pe tanar pe motiv ca este minor. Articolul 50 din Codul Penal precizeaza ca "nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita de un minor care la data comiterii faptei nu indeplinea conditiile legale pentru a raspunde penal".

Am alergat pe tocuri!


Jurnalul National: Doamna Melinte, povestiti-ne intamplarea.
Doina Melinte: Era ziua, la ora 18:10. Vorbeam la telefon, am deschis portiera, am facut un pas si am intrebat unde este Mogosoaia. A venit un rrom, mi-a cerut o tigara, dar m-am facut ca nu-l vad. Atunci, unul mi-a smuls geanta, iar altul telefonul, dupa care au fugit.

Ati incercat sa alergati dupa ei?
Am alergat sanatos vreo 700 de metri, fiindca stiam ce am in poseta. Eram imbracata in pantaloni si aveam tocuri. Cum sa alergi? Era noroi, m-am impiedicat si am cazut.

Nu era nimeni prin preajma?
Am urlat dupa ei si am trecut pe langa oameni care nu au actionat in nici un fel. Puteau sa ma si omoare, sa ramana fata mea singura. Daca la 15 ani iti fura poseta, la 20 te omoara pentru bani.

Stia cineva ca aveti o suma asa mare de bani in geanta?
Nu stia nimeni. Scosesem banii de la banca si trebuia sa ii duc cuiva. Erau bani munciti.

Geanta mai continea si alte valori?
Aveam carduri bancare, cheile de la casa, actele personale si ale masinii, agenda telefonica. O sa-mi schimb yalele de la usi, pentru ca acum au cheile si adresa mea completa si mi-e frica sa nu vina acasa.
×
Subiecte în articol: observator doina melinte doina melinte geanta