x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Iacubov fuge de mafia ucraineana"

"Iacubov fuge de mafia ucraineana"

19 Mar 2004   •   00:00
"Iacubov fuge de mafia ucraineana"

Liderul PD Traian Basescu a declarat ieri ca Viorel Hrebenciuc si Corneliu Iacubov ar fi cautati de mafia ucraineana a petrolului pentru a fi linsati.

Afirmatia a fost lansata intr-o conferinta de presa de presedintele PD. "Sunt discutii ca pe Iacubov si Hrebenciuc ii cam cauta niste baieti din Ucraina. Ar fi pacat sa pierdem un bun national, sa asistam la o transare de tip mafiot cu asa o inteligenta sclipitoare. Nu de alta, dar il vrea pe Hrebenciuc viu, nu in valiza", a declarat Basescu, precizand ca afirmatiile sale nu trebuie luate ca o amenintare la adresa vicepresedintelui PSD.

Radiografie

Presedintele democrat a facut o radiografie a afacerii RAFO Onesti in privinta careia a avut numeroase interventii in presa. El sustine ca PSD este autorul unui tun de 17.000 de miliarde dat statului, cifra reprezentand datoriile RAFO, din care 7.000 de miliarde reprezinta doar titeiul luat de la SNP Petrom. "E incredibil cum un ministru intransigent ca Dan Ioan Popescu tolereaza aprovizionarea RAFO cu un titei pe care nu-l plateste. O spun fara retinere, Dan Ioan Popescu este profund corupt, este unul dintre marii beneficiari ai RAFO, Carom si Darmanesti. Asta il leaga de Adrian Nastase", a acuzat Basescu.

"Pilonii afacerii"

De altfel, liderul PD a identificat "pilonii" afacerii RAFO: "Corneliu Iacubov - executant, Viorel Hrebenciuc - omul care a tras sforile si a facut traficul zilnic de influenta, Dan Ioan Popescu - patronul Petrom, Adrian Nastase, care a semnat ordonantele prin care RAFO e sprijinit sa fure in continuare, Ovidiu Tender, care nu a rezistat sa stea departe de un asemenea tort si a intrat si el in afacere, si specialistul in devalizari - Razvan Temesan, care a facut schema devalizarii bugetului de stat in aceasta operatiune de mare proportie, in calitate de consilier al lui Iacubov timp de doi ani".

Traian Basescu si-a declarat public si convingerea ca Iacubov, despre care se spune ca ar fi fugit din tara, nu va fi adus in Romania pentru ca PSD nu are interesul sa o faca.
( OANA STANCU )

×
Subiecte în articol: observator