x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IARNA NU-I CA VARA/A început de ieri să cadă câte-un fulg şi... ne-am blocat

IARNA NU-I CA VARA/A început de ieri să cadă câte-un fulg şi... ne-am blocat

de Mara Raducanu    |    Monica Andrei Capatos    |    20 Feb 2009   •   00:00
IARNA NU-I CA VARA/A început de ieri să cadă câte-un fulg şi... ne-am blocat

Autorităţile locale s-au declarat pregătite pentru a da nas în nas cu fulgii de zăpadă ce vor pune stăpânire pe Capitală. Primarul general, Sorin Oprescu, a convocat ieri Comandamentul de Deszăpezire, în condiţiile în care meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru mai multe judeţe şi pentru Capitală. Traficul rutier a dat de furcă şoferilor, înregistrându-se 123 de tamponări.



Oricât de "pregătiţi" am fi, iarna reuşeşte întotdeauna să ne ia prin surprindere. Cam aşa s-a întâmplat şi ieri, când pe mai multe artere din Bucureşti s-a circulat cu dificultate. Bulevardul Iuliu Maniu, zona Tineretului, Şoseaua Virtuţii, Şoseaua Colentina sau 13 Septembrie au fost zone în care s-au înregistrat cele mai multe blocaje în trafic. Semafoarele stricate, neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic, depăşirea neregulamentară au reprezentat cauzele producerii celor 123 de tamponări. "Pentru ziua de ieri, ţinând cont de condiţiile meteorologice, au fost trimişi în trafic 95 de ofiţeri şi agenţi de teren şi am beneficiat de sprijinul a 20 de poliţişti comunitari", ne-a declarat ieri Constantin Stroescu, purtătorul de cuvând al Brigăzii Poliţiei Rutiere.

Primăriile sectoarelor 1, 2, 3, 4 şi 6 au dispus măsuri de intervenţie pentru îndepărtarea zăpezii. "Suntem gata pentru a interveni în cazul în care mai ninge în următoarea perioadă. Din birou ne vom muta în stradă cu utilajele", a declarat primarul Oprescu. Astfel, Primăria Sectorului 1 a anunţat că utilajele pentru deszăpezire staţionează la Arcul de Triumf, în Piaţa Presei Libere şi Piaţa Chibrit, precum şi în staţiile benzinăriilor aflate la intersecţia Străzii Chitila cu Bucureştii Noi, pe Caramfil Şerbănescu. În Sectorul 2, cele aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire vor interveni pentru îndepărtarea zăpezii de pe arterele principale concomitent cu străzile secundare. În Sectorul 3, circa 30 de utilaje şi 200 de muncitori acţionează pentru combaterea efectelor ninsorii, în vreme ce în Sectorul 4, Administraţia Domeniului Public a început intervenţia pe arterele secundare cu 43 de utilaje, dintre care 10 pentru împrăştierea materialului antiderapant, 15 tractoare, 7 autobasculante cu pluguri şi 11 utilaje pentru căratul zăpezii. Şi în Sectorul 6 al Capitalei au fost mobilizate, începând de dimineaţă, 65 de utilaje de deszăpezire, precum şi 14 cisterne care împrăştie soluţie pentru prevenirea îngheţului.

DRUMURI BLOCATE

Zeci de maşini au rămas blocate, ieri, pe mai multe drumuri judeţene din Timiş, din cauza zăpezii şi a viscolului. Pentru deblocarea acestora a fost nevoie de intervenţia drumarilor. Şi Căpitănia Zonală Constanţa a transmis, ieri, avize de înrăutăţire a vremii pentru următoarele 24 de ore, cu posibilitatea de prelungire până la 48 de ore, navelor aflate în porturile Constanţa, Midia şi Mangalia.

×
Subiecte în articol: observator