x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi, pe primul loc la numărul de infectați cu COVID-19

Iaşi, pe primul loc la numărul de infectați cu COVID-19

01 Sep 2020   •   21:33
Iaşi, pe primul loc la numărul de infectați cu COVID-19

La Iaşi au fost confirmate astăzi pozitiv, cu COVID-19, 95 de persoane, în acest judeţ existând și focare instituţionale unde sunt infectaţi aproximativ 100 de oameni. Numărul mare de infectări este provocat de transmiterea comunitară şi apariţia unor focare familiale, după perioada concediilor. În acest context, locurile în spitale sunt tot mai puţine.

„Putem face referire şi la prezenţa focarelor de la nivelul judeţului Iaşi. Putem vorbi de un centru de servicii sociale din Iaşi, două unităţi medico sociale de pe raca judeţului Iaşi, un alt centru de servicii sociale din Mireceşti. Ar mai fi un centru de recuperare pentru neuropsihici din Hârlău şi putem menţiona şi un spital de paliaţie şi recuperare medicală din Municipiul Iaşi, unde au fost depistate pozitiv în ultimele două zile încă 64 de persoane”, susține Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iaşi, citat de Mediafax.

„Restul pacienţilor trebuie dispensarizaţi, trebuie evaluaţi şi de aici e probleme cu locurile libere la zona de confirmaţi. Din fericire, la terapie intensivă mai avem aceea rezervă de șase paturi din compartimentul de terapie intensivă, de la Spitalul de Neurochirurgie”, a spus, la rândul ei, Carmen Dorobăţ, purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

 

×
Subiecte în articol: covid iași