x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înhumarea lui Ceauşescu - MApN obligat să dovedească unde sunt locurile de veci

Înhumarea lui Ceauşescu - MApN obligat să dovedească unde sunt locurile de veci

de Miruna Pasa Petru    |    05 Feb 2008   •   00:00

15:44  Ministerul Apărării Naţionale a fost obligat ieri, printr-o hotărâre judecătorească, să demonstreze unde sunt îngropaţi Elena şi Nicolae Ceauşescu.



Ministerul Apărării Naţionale a fost obligat ieri, printr-o hotărâre judecătorească, să demonstreze unde sunt îngropaţi Elena şi Nicolae Ceauşescu.

Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, instituţia trebuie să prezinte moştenitorilor familiei Ceauşescu "dovezi certe" care să arate unde sunt cu adevărat îngropaţi cei doi foşti conducători ai României. Hotărârea de ieri poate fi atacată cu recurs. După aflarea soluţiei, avocatul familiei Ceauşescu, Haralambie Voicilaş ne-a declarat că se va pregăti pentru calea de atac pe care "cu siguranţă o va declara Ministerul". "După ce vom primi motivarea deciziei, vom începe şi toate demersurile legale pentru a primi dovezile pe care MapN este obligat să ni le ofere", a declarat avocatul.    


Decizia Tribunalului Bucureşti este prima favorabilă urmaşilor familiei Ceauşescu, în  încercarea acestora de a afla adevărul cu privire la mormintele fostului cuplu prezindenţial. Iniţial acţiunea declanşată de Zoe Ceauşescu a fost respinsă de Judecătoria sectorului 5. În apelul preluat, după decesul acesteia de soţul şi de fratele său Valentin, urmaşii au ales să renunţe la cererea de exhumare făcută în proces, pe motiv că judecătorii au fost reticenţi cu privire la admiterea unei astfel de cereri.

×
Subiecte în articol: observator ceausescu