x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

Întrebări ? Enervări !! Mirări !?!

20 Feb 2009   •   00:00

!! "Sechestraţi în tramvaiul 41", film de categorie B, inspirat din viaţa unui bucureştean. Ieri a nins şi, cum era de aşteptat, au apărut problemele. Zăpada şi-a adus contribuţia la ruperea unui cablu de electrificare, aşa că, timp de 30 de minute, călătorii care au avut ghinionul de a se afla într-unul dintre tramvaiele oprite în zona cu gărduleţ pe partea cu uşile nu au putut să coboare. S-a întârziat la serviciu, grădiniţă, facultate, până când defecţiunea a fost remediată şi pasagerii eliberaţi. Ce ne-am mai enervat…



!! Ne enervează circulaţia de pe DN 1, unde o treime din "participanţii la trafic" se crede pe autostradă, o altă treime le taie faţa celor dintâi ieşind brusc de pe uliţele satelor, iar cealaltă treime e formată din căruţe invizibile pentru Poliţia Rutieră.

!! Ne enervează PR-ii care ne sună să ne spună că ne vor trimite un comunicat de presă, după care ne sună să ne întrebe dacă l-am primit, apoi ne trimit iar comunicatul, după care ne sună să ne întrebe dacă ni se pare interesant, după care ni-l trimit iar, după care ne sună să ne întrebe...

!! Ne enervează că în ţările civilizate "ieşi din aeroport, mergi 100 de metri şi urci în tren", iar la noi vezi întâi bălăriile din halta Otopeni şi apoi cauţi comuna Baloteşti. Apropo, Bercene, să trăieşti, că stai în Bucureşti. Când se dă în folosinţă linia aia de tren, Bucureşti – Otopeni, ă?

!! Ne enervează scandalurile de presă provocate de divorţuri. Cum mai divorţează unu’, cum hopa! şi scandalul. Parcă oamenii ăştia se căsătoresc doar de dragul scandalului de divorţ.


VEŞTI BUNE :) VEŞTI RELE :(


:) Vestea bună e că avem bani de pensii şi că s-a votat alaltăieri "pensia minimă garantată" – de 300 de lei din aprilie şi 350 din octombrie.

:( Vestea proastă e că tâlharii sunt cu doi paşi în urma poştăriţelor din toată ţara, deci pensia s-ar putea să nu mai ajungă la destinatari.

:) Vestea bună e că premierul Boc a anunţat luni că începe negocierile cu patronatele şi sindicatele, pentru schimbarea Codului Muncii.

:( Vestea proastă e că marţi seară, ministrul Muncii habar n-avea ce vrea Boc, pentru că nu discutase vreodată cu el pe această temă.


VORBE DE DUH ;)

A face ochii mari. (A se deştepta bine. A se mira, a fi surprins.)

A face ochii mici. (A fi somnoros. A se face că nu vede.)

Abia îl văd în ochi. (Mi-e foarte drag.)

Cu neamurile să mănânci, să bei/

Daraveri să n-ai cu ei. (Să nu faci daraveri cu neamurile, căci cearta e gata; În afaceri nu se ţine socoteală de gradul de înrudire.)

Parcă trage în plug. (Celui slab. Celui ostenit, care gâfâie.)

Ion Cuceu, Dicţionarul proverbelor româneşti, Litera Internaţional

×
Subiecte în articol: observator