x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adevărata semnificație a Învierii: Optul întors este semnul infinitului. Ziua Luminii devine a opta

Adevărata semnificație a Învierii: Optul întors este semnul infinitului. Ziua Luminii devine a opta

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2023   •   11:20
Adevărata semnificație a Învierii: Optul întors este semnul infinitului. Ziua Luminii devine a opta
Sursa foto: hepta

Adevărul Învierii din morți a lui Iisus Hristos se mărturisește în lume de peste 2000 de ani. Preotul Ciprian Florin Apetrei a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, care este adevărata semnificație a Învierii Mântuitorului.

"Pentru noi, creştinii, momentul Învierii lui Hristos este cel mai important din întreaga istorie a mântuirii. Fără Învierea lui Hristos, nu există nici învierea noastră, după cum ne spune Sfântul apostol Pavel. 

Avem și această orânduială a Luminii, care se dă înainte de miezul nopții sau chiar la miezul nopții, amintind, de fapt, de momentul în care îngerul vine la mormânt și dă piatra la o parte pentru a arăta că Hristos a Înviat. Maria Magdalena, găsind mormântul gol, vine la apostoli şi le spune că a înviat Hristos.Cum au văzut în mormânt, ca mormântul nu avea lumină? Ăsta este primul argument al existenței Sfintei Lumini. Deci Sfânta Lumină era în mormânt, i-a luminat mormântul", a povestit preotul bisericii Sfântul Anton, din București, Cirpian Florin Apetrei, pentru Antena 3 CNN.

"Este ziua în care s-a făcut Lumină, pentru că ziua Învierii lui Hristos este Ziua Luminii, creația care devine a opta. Hristos învie în dimineața zilei a opta, iar noi vom învia în seara zilei a opta, care e ziua veșnică. Optul întors este semnul infinitului, aceasta zi infinită pentru care noi ne pregătim în lumea aceasta și pentru care noi vom trăi veșnic în împărăția lui Dumnezeu", a explicat preotul.

semnificatia invierii

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în această seară, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, informează BOR.

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 15 aprilie 2023, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui apoi Lumina Sfântă fiecărei parohii.

În aceeași seară, în intervalul orar 19.00 – 20.30, va avea loc pe Colina Bucuriei ceremonia primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×