x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Igaş anunţă evaluări la inspectoratele judeţene de poliţie de frontieră

Igaş anunţă evaluări la inspectoratele judeţene de poliţie de frontieră

16 Feb 2011   •   12:56

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat că începând din această săptămână vor fi făcute evaluări la inspectoratele judeţene de poliţie de frontieră, acţiunea urmând să înceapă la Suceava.

"Începând din această săptămână vom face o evaluare pe fiecare inspectorat judeţean în parte şi acolo unde se impun să se facă modificări le vom face", a spus el.

Ulterior, solicitat să dea detalii, Igaş a spus că acţiunea va începe la Suceava.

"Vom începe cu Suceava şi vom continua cu celelalte inspectorate judeţene de poliţie de frontieră, iar când vom avea o evaluare corectă vom aduce în atenţia tuturor", a spus el.

Igaş a făcut aceste declaraţii după ce a discutat, miercuri, timp de aproape trei ore, cu deputaţii din Comisia de apărare, unde a fost însoţit de oficiali din MAI printre care Liviu Popa, şeful Poliţiei Române.

"Activităţile la frontieră continuă pe linia aceasta a măsurilor anticorupţie. Sunt activităţi începute undeva în iarna anului 2009-2010. S-a confirmat aici de către inspectorul general al Poliţiei române, au fost şi sunt activităţi de amploare care vor să creioneze şi să consacre o nouă atitudine, un nou comportament şi al ministerului, şi al funcţionarilor publici în această zonă de impact semnificativ, a vămilor. În perioada următoare, întreg personalul din această zonă este supus verificărilor - mă refer la poliţia de frontieră", a spus la rândul său Costică Canacheu, preşedintele Comisie de apărare din Camera Deputaţilor.

El a adăugat că a aflat în urma audierilor că acţiunile au fost temeinic pregătite şi că se continuă. "Şi cu siguranţă că rezultatele vor face efectul scontat, adică schimbarea atitudinii, comportamentului şi a rezultatului în această zonă de deosebit impact a vămilor", a completat el.

Traian Igaş a adăugat, întrebat în legătură cu operaţiunile recente desfăşurate la vămi, că MAI a început o luptă cu tot ceea ce înseamnă fenomenul corupţiei în România, luptă pe care este hotărât să o ducă la final.

"Am început o luptă cu tot ce înseamnă fenomenul corupţiei în România şi suntem hotărâţi să mergem până la capăt", a spus el.

El a mai spus că Ministerul de Interne este preocupat de ceea ce se întâmplă la frontiere şi de tot ce se întâmplă în rândul angajaţilor din subordine. "Avem o activitate intensă, vom avea foarte multe de corectat. Trebuie să dezvoltăm foarte mult şi serviciul de protecţie", a spus el.

Ministrul a spus că nu se poate pronunţa până unde vor duce investigaţiile începute, dar a adăugat că din punctul lui de vedere trebuie "să se ducă până la nivelul unde există motive de corupţie".

×