x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ignoranta - O sansa pentru copiii seropozitivi

Ignoranta - O sansa pentru copiii seropozitivi

de Cristian Stefanescu    |    07 Sep 2006   •   00:00
Ignoranta - O sansa pentru copiii seropozitivi

Tu stii? Stii sa te aperi? Stii cum a aparut? Stii de ce exista atatea cazuri in Romania? Stii cate cazuri exista? Stii cum se raspandeste? Stii cui sa te adresezi? Tu... tu stii daca ai?

Au trecut exact 25 de ani de cand a fost identificat primul caz de infectare cu virusul HIV. Se transmite in primul rand prin ignoranta. Urmatorul poti fi chiar tu!

NEVINOVAT. Cei doi ochi din fotografie vad lumea, asa cum este ea, prin prisma inocentei celor 2 ani pe care fetita ii are. Dincolo de acestia se ascunde un suflet nevinovat. Un suflet care nu stie ce il asteapta. Are SIDA. Poate trai o gramada de ani, o viata de lungime normala, daca respecta anumite reguli stricte. Diversi factori, care nu mai tin de micuta din fotografie, pot curma insa o viata condamnata de la bun inceput. Ea - si, deocamdata, numele ei nici nu conteaza - este doar unul dintre copiii carora li se adreseaza proiectul Love Runs Free, lansat ieri si care va culmina, in zilele de 14, 15 si 16 septembrie, cu un megaconcert de binefacere si cu o campanie de strangere de fonduri.

CARITABIL. Initiativa i-a apartinut lui Brad Vee Johnson, fost membru al trupei Boney M. Cantaretul a compus o melodie pe care a inregistrat-o impreuna cu aproximativ 100 de artisti - cu totii vor aparea pe scena in concertul ce se va desfasura la Sala Polivalenta, la data de 14 septembrie, incepand cu ora 20:00. Fondurile stranse cu aceasta ocazie (bilete la concert, donatii prin telefon si SMS, drepturi de autor cedate de artistii implicati) vor fi folosite in diverse programe in beneficiul copiilor seropozitivi. De administrarea banilor se vor ocupa Programul ONU pentru SIDA si Population Services International, o asociatie nonprofit care opereaza in peste 70 de tari din intreaga lume. Nu in ultimul rand, campania se doreste si un program educational, avand ca prim pas sensibilizarea unei opinii publice insuficient informate cu privire la ce inseamna, de fapt, aceasta boala. Seropozitivii isi au locul lor in societate. Merita sa li se ofere sansa de a-si demonstra valoarea. Numai ignoranta ii marginalizeaza.

×
Subiecte în articol: observator stii