x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGPR: Nereguli descoperite la controale privind legalitatea închirierilor auto în zona Aeroportului Henri Coandă

IGPR: Nereguli descoperite la controale privind legalitatea închirierilor auto în zona Aeroportului Henri Coandă

16 Iul 2013   •   21:09
IGPR: Nereguli descoperite la controale privind legalitatea închirierilor auto în zona Aeroportului Henri Coandă
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Poliţiştii au descoperit marţi nereguli la controale privind legalitatea activităţii de închiriere auto în zona Aeroportului "Henri Coandă" şi efectuează cercetări faţă de două societăţi comerciale referitor la infracţiunea de evaziune fiscală, informează agerpres.ro.

Potrivit IGPR, şapte societăţi comerciale nu respectă obligativitatea existenţei plăţii anticipate pentru fiecare autoturism închiriat, aşa cum este prevăzut în Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere.

De asemenea, faţă de două societăţi comerciale se efectuează în continuare cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din primele verificări a reieşit faptul că nu ar fi fost respectate prevederile legale privind reţinerea şi virarea în termenul legal a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă.

Totodată, vor fi efectuate controale cu privire la existenţa contractelor de muncă înregistrate la ITM pe numele tuturor persoanelor depistate la cele şapte societăţi comerciale.

Poliţişti din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi din IGPR, ai Biroului de Investigare a Fraudelor - SRPT Bucureşti, precum şi de la Serviciul de Transporturi Aeriene "Henri Coandă" au desfăşurat o acţiune în zona Aeroportului "Henri Coandă" pentru verificarea modului în care se desfăşoară activitatea de închiriere auto.

Acţiunea a avut drept scop prevenirea şi combaterea oricăror abateri de la normele legale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perimetrul aeroportului.

Poliţiştii au efectuat controale la şapte societăţi comerciale şi 51 de autoturisme.

A fost verificată respectarea legislaţiei de către operatori economici autorizaţi care pun la dispoziţia clienţilor autoturisme fără conducător auto, pe bază de contract, cu plata anticipată a contractului de închiriere.

Totodată, s-a verificat şi modul de întocmire a contractului de închiriere conform perioadei de închiriere solicitate şi încasării legale a plăţii anticipate a contractului de închiriere, precum şi modul de deţinere al autoturismelor, asigurările aferente, calitatea serviciilor, starea tehnică a autovehiculelor şi obligaţiile legale ce le revin agenţilor economici. 

×
Subiecte în articol: inchirieri masini aeroport