x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator IGPR : 316 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 87.035 de lei

IGPR : 316 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 87.035 de lei

de Redacția Jurnalul    |    30 Apr 2023   •   13:20
IGPR : 316 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 87.035 de lei

Poliţiştii de la transporturi au aplicat 316 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.035 de lei, în perioada 21 - 27 aprilie, în urma controalelor efectuate pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi.

Cu această ocazie, au fost legitimate 3.410 persoane, controlate 349 de autovehicule şi efectuate patrule în 745 de staţii şi triaje şi 852 de trenuri de călători, informează duminică IGPR.

Poliţiştii au efectuat verificări la 12 nave şi ambarcaţiuni, au constatat 16 infracţiuni şi au cercetat 14 persoane.

Au fost depistate 22 de persoane care apelau la mila publicului, 8 minori lipsiţi de supraveghere, verificate 46 de obiective de pază şi 27 de permise de pescuit. De asemenea, poliţiştii au aplicat 316 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 87.035 de lei, a precizat sursa citată.

În perioada 21 - 27 aprilie, poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi.

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, au fost desfăşurate activităţi pentru prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă.

Totodată, au fost desfăşurate şi acţiuni care au vizat verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi contrabandei cu tutun. 

×
Subiecte în articol: igpr sanctiuni contraventionale