x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iliescu, speranta "senatorului TVA"

Iliescu, speranta "senatorului TVA"

11 Mar 2004   •   00:00

Fost senator al PSD, acum independent, Traian Rece a respins ieri acuzatia formulata de Parchetul General, de complicitate la delapidare.

Rece sustine ca este nevinovat, sumele care ii sunt imputate, de 3,6 miliarde de lei din returnari de TVA, aparand in dosarul de la Parchet pe facturile unei alte firme, Comimpex Group SA, apartinand tot unui senator PSD, Matei Vintila.

Traian Rece acuza existenta unor grupuri de interese la nivel inalt, care fac presiuni asupra justitiei pentru a i se instrumenta dosarul, in vederea demonstrarii vinovatiei sale. Senatorul Rece i-a trimis sefului statului o scrisoare deschisa prin care ii cere sa se implice "direct si nemijlocit" in stoparea "acestei mascarade si finalizarea legala a acestui dosar". "I-am salvat viata in ‘89 si acum ii cer sa scoata adevarul la iveala", a spus ieri Rece, referindu-se la seful statului.

El a anuntat ca saptamana viitoare va sesiza toate organele internationale in privinta "abuzurilor" la care este supus, promitand ca va incerca sa ia legatura si cu baroana Emma Nicholson, raportorul Comisiei Europene pentru Romania.
( CAMELIA IONESCU )

×
Subiecte în articol: observator