x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imagini cu o cascadă din România, VIRAL pe Internet. Huffington Post: "Un loc magic, desprins din poveste" (VIDEO)

Imagini cu o cascadă din România, VIRAL pe Internet. Huffington Post: "Un loc magic, desprins din poveste" (VIDEO)

28 Mar 2014   •   15:49
Imagini cu o cascadă din România, VIRAL pe Internet. Huffington Post: "Un loc magic, desprins din poveste" (VIDEO)

De multe ori, se întâmplă să vezi fotografii făcute în natură și să îți spui că "așa ceva nu poate fi real". Ei bine, un astfel de sentiment îl ai când privești imagini cu Izvorul Bigăr, sau Cascada Bigăr din Caraș-Severin, România, scriu jurnaliștii de la Huffington Post.

"Este un loc desprins din poveste. Cascada Bigăr parcă e desprinsă din basme… E un loc magic. O stâncă acoperită cu muşchi şi un izvor subteran creează un colţ de natură de o frumuseţe unică. Situată în Munţii Anina, în partea de vest a României, această cascadă se regăseşte pe listele unor frumuseţi naturale rare din întreaga lume şi din România. Iar motivele sunt lesne de înţeles", scrie publicaţia.

Cascada Bigăr este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervaţie naturală de tip mixt), situată în judeţul Caraş-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici. Rezervaţia naturală a fost înfiinţată în anul 1982 şi declarată arie protejată prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000.

Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Cascada Bigăr s-a aflat în fruntea clasamentului, fiind unică datorită felului în care cade apa.

Cascada din România a fost urmată de cascada Flacăra Eternă din SUA, cascada Asik-Asik (Filipine), cascada Orizontală din Golful Talbot (Australia de Vest), cascada Sângelui, de la baza Gheţarului Taylor (Antarctica), cascada Svartifoss (Parcul Naţional Skaftafell din Islanda), cascada Baatara Gorge (Liban) și cascada Hierve el Agua (Mexic).

×