x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imaginile disperării de la granițele Ucrainei. Sute de mii de refugiați au părăsit țara

Imaginile disperării de la granițele Ucrainei. Sute de mii de refugiați au părăsit țara

27 Feb 2022   •   11:14
Imaginile disperării de la granițele Ucrainei. Sute de mii de refugiați au părăsit țara
Sursa foto: Hepta

Zeci de mii de refugiați ucraineni se află la granița României, încercând  cu disperare să fugă din calea războiului. În ultimele trei zile au ajuns în țara noastră peste 43.000 de bărbați, femei, copii din țara vecină, aflată sub atacurile armatei ruse. 

Mulți refugiați și-au abandonat pe drum mașinile pentru că s-au format cozi imense și nu pot înainta, astfel că au pornit pe jos să treacă granița cu România. Alții au mers zeci de kilometri pentru a scăpa de bombardamente. Casele ucrainenilor se află sub tirurile de rachete ale forțelor ruse. 

De la declanşarea acestei crize, până la data de 26.02.2022, ora 24.00, au intrat în România, prin toate punctele de intrare din nord-estul țării, aproximativ 43.000 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 20.650 de refugiați din această țară, anunță Poliția de Frontieră. Totodată, au fost înregistrate 222 de solicitări de azil.

Sâmbătă au intrat în România 83.635 de persoane, cu 14,5% mai multe faţă de ziua precedentă, dintre care 18.558 de ucraineni, în creştere cu 30%.

Au părăsit țara noastră 9.698 de cetățeni ucraineni. Ieri au fost depuse 168 de cereri de azil, fiind preluate de Inspectoratului General pentru Imigrări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×
Subiecte în articol: refugiati ucraina