x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imigranti romani despagubiti cu 4,5 milioane $

Imigranti romani despagubiti cu 4,5 milioane $

26 Apr 2004   •   00:00

O familie de imigranti romani din Canada va primi despagubiri de aproape 5 milioane de dolari pentru un accident petrecut cu opt ani in urma.

Ei au dat in judecata producatorul de pneuri Michelin pentru ca unul dintre cauciucurile microbuzului in care se deplasau a explodat, provocand rasturnarea autovehiculului si ranirea a sapte dintre membrii familiei. Petru Tepei si sotia sa au pierdut procesul cu Michelin, dupa ce s-a stabilit ca nu calitatea pneului a fost de vina, ci neglijenta lui Tepei fata de operatiunile de intretinere. Cineva a fost insa gasit bun de plata in acest proces: insusi capul familiei, care se afla la volan in momentul accidentului si, implicit, firma unde Petru Tepei era asigurat.

SOCOTEALA NOUA. Tribunalul a stabilit ca familia sa primeasca 9,5 milioane de dolari, dar in final socotelile se vor face cu totul altfel. Romanii nu vor primi toata suma stabilita de instanta, intrucat polita de asigurare a lui Tepei nu o acopera integral. Firma de asigurari va plati suma contractata, plus 735.000 de dolari pentru fiecare persoana aflata in masina la momentul accidentului. In final, familia se va alege cu frumusica suma de 4,5 milioane de dolari, aproape de cifra-record in Canada in materie de astfel de despagubiri.

Irina Cristea

×
Subiecte în articol: observator