x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În 2012, în posesia deţinuţilor au fost găsite peste 8.000 de telefoane mobile. Cum poate fi introdus un telefon mobil în penitenciar

În 2012, în posesia deţinuţilor au fost găsite peste 8.000 de telefoane mobile. Cum poate fi introdus un telefon mobil în penitenciar

25 Feb 2013   •   15:22
În 2012, în posesia deţinuţilor au fost găsite peste 8.000 de telefoane mobile. Cum poate fi introdus un telefon mobil în penitenciar
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marian Dobrică, a declarat că introducerea de telefoane mobile în spaţiile de detenţie reprezintă o constantă negativă a activităţii sistemului penitenciar, printre cauze numărându-se şi implicarea unor membri ai personalului ANP.

"Au fost înregistrate 122 de cazuri în care au fost descoperite droguri, anabolizante şi alte substanţe halucinogene, iar o constantă negativă a activităţii sistemului penitenciar rămâne aceea a introducerii de telefoane mobile în spaţiile de deţinere, în 2012 fiind descoperite 10.505 de telefoane mobile", a declarat Dobrică, odată cu prezentarea raportului de activitate al ANP pe anul trecut.

Potrivit ANP, din totalul telefoanelor mobile identificate, 2.012 au fost găsite înainte de intrarea în posesie a deţinuţilor, iar 8.493 ulterior acestui fapt.

"O cauză semnificativă, pe lângă dotarea insuficientă cu mijloace tehnice de control şi detecţie, o constituie implicarea unor membri ai personalului în acte de corupţie sau nerespectarea sarcinilor profesionale. Aceste cauze trebuie să ne dea de gândit şi dumneavoastră, directorilor de penitenciare, vă revine un rol esenţial în combaterea şi limitarea acestui fenomen. Plecăm de la premisa că este un fenomen care ne creează foarte multe dificultăţi atât nouă, cât şi colaboratorilor şi partenerilor noştri din celelalte instituţii din structura de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi plecând de la această premisă, împreună cu Autoritatea Naţională în Comunicaţii, am procedat la elaborarea unui demers astfel încât pe raza de acţiune a fiecărui penitenciar semnalul GSM să poată fi în perioada imediat următoare, sperăm noi până la sfârşitul acestui an, diminuat astfel încât acest fenomen al telefoanelor mobile introduse ilegal în penitenciar să fie redus", a spus directorul general al ANP, potrivit realitatea.net.

Dobrică a precizat că împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie a fost demarată o amplă activitate de identificare a acelor angajaţi ai ANP implicaţi în fapte de corupţie. "Pentru că inevitabil orice pădure are şi uscături şi recunoaştem acest aspect - că avem şi membri ai personalului care nu-şi îndeplinesc corespunzător atribuţiile de serviciu sau mai rău sunt implicaţi în acte de corupţie - împreună cu DGA ne propunem să identificăm toate aceste persoane şi să adoptăm măsurile legale corespunzătoare", a mai spus directorul ANP.


 

×
Subiecte în articol: inchisoare telefoane mobile penitenciar