x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În ACEASTĂ NOAPTE România trece la ORA DE IARNĂ

În ACEASTĂ NOAPTE România trece la ORA DE IARNĂ

24 Oct 2015   •   17:25
În ACEASTĂ NOAPTE România trece la ORA DE IARNĂ
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

România trece duminică la ora de iarnă, această modificare nu va afecta însă mersul trenurilor, circulaţia urmând a se efectua conform orarelor prevăzute.

Conform societăţii CFR Călători, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece, începând de duminică, la ora Europei orientale (ora oficială de iarnă), astfel că ora 4,00 va deveni ora 3,00.

În noaptea de 24 spre 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 4,00. Trenurile care au ora de plecare din gările în care se formează după ora 4,00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4,00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 25 octombrie 2015, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.

Pe de altă parte, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat că autobuzele liniei 783 vor staţiona 60 de minute, începând cu ora 4,00, (ora de vară) în noaptea de 24 spre 25 octombrie, pentru corelarea programului de circulaţie la ora de iarnă.

Autobuzele liniei 783 vor staţiona la terminalele 'Piaţa Unirii', respectiv 'Aeroportul Henri Coandă'.

În conformitate cu Ordonanţa de Guvern nr. 20 din 18.08.1997, privind stabilirea orarului de vară-iarnă, odată cu schimbarea orei pentru programul de iarnă, în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2015, ora 4,00 devine ora 3,00.

Programele de circulaţie pentru autobuzele liniilor de noapte nu vor fi afectate de trecerea la ora de iarnă, precizează RATB.

×
Subiecte în articol: ora de iarna