x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În Bucureşti începe o campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără stăpân

În Bucureşti începe o campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără stăpân

03 Apr 2013   •   11:15
În Bucureşti începe o campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără stăpân
Sursa foto: Gelu Stramboaia/Intact Images

O campanie de sterilizare a câinilor şi pisicilor fără stăpân din Bucureşti va fi demarată de organizaţia Vier Pfoten, în baza unui protocol încheiat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Campania va consta în prinderea, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea antirabică, marcarea cu crotaliu, înregistrarea şi returnarea în teritoriu a animalelor. Medicii de la Vier Pfoten vor opera într-o clinică special amenajată în incinta bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262), unde bucureştenii care doresc să dea o mână de ajutor echipei pot veni cu animalele fără stăpân la clinică.

După perioada postoperatorie, animalele vor fi returnate în locul din care au fost luate.

"Suntem mulţumiţi că am reuşit să punem la punct toată logistica pentru acest proiect mult aşteptat. Sperăm ca efortul nostru să fie apreciat de către toţi locuitorii Bucureştiului şi să nu mai fim martorii unor acţiuni incalificabile, de otrăvire a câinilor fără stăpân, ca cele de la începutul acestui an. Este oraşul nostru, al tuturor, şi trebuie să ne asumăm cu toţii rezolvarea problemei câinilor fără stăpân într-un mod uman şi eficient pe termen lung. Sperăm să primim o mână de ajutor şi din partea cetăţenilor", a declarat Anca Tomescu, coordonator al proiectului Animale fără Stăpân Vier Pfoten.

Conform protocolului semnat cu municipalitatea, fundaţia se angajează să sterilizeze din fonduri proprii câinii şi pisicile fără stăpân, iar PMB garantează faptul că angajaţii, contractorii şi subcontractorii săi nu vor iniţia acţiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora. Vier Pfoten va derula în paralel proiectul de sterilizări din Sectorul 6 al Capitalei început în martie 2012. Pe parcursul ultimului an, medicii Vier Pfoten au sterilizat în Bucureşti peste 2.500 de animale fără stăpân, majoritatea câini.

Ultima campanie de sterilizări derulată de Vier Pfoten în Bucureşti a avut loc în perioada septembrie 2010 - martie 2011, când au fost sterilizate circa 3.000 de animale fără stăpân. Populaţia interesată de acest proiect poate suna pentru programare la numărul de telefon 021.316.77.31.

×
Subiecte în articol: sterilizare caini si pisici