x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In ciuda protestelor, Pasajul Basarab va fi construit

In ciuda protestelor, Pasajul Basarab va fi construit

de Monica Andrei Capatos    |    18 Noi 2006   •   00:00
In ciuda protestelor, Pasajul Basarab va fi construit

Dupa 4 ani de cearta si 2 de negocieri, piatra de temelie a Pasajului suprateran Basarab a fost ieri pusa la intersectia Bulevardului Orhideelor cu Strada Basarab. De la eveniment n-au lipsit parintele proiectului, presedintele Traian Basescu, si continuatorul, primarul general, Adriean Videanu.

"Cred ca vom avea inca 28 de luni de critici, dar cand investitia va fi terminata, cu totii vom considera ca a fost o investitie buna. Am convingerea ca, avand doi constructori atat de prestigiosi, constructia nu va dura poate 28 de luni, ci 24", a afirmat Basescu. El este de parere ca locuitorii Capitalei ar trebui sa renunte la ideea ca Bucurestiul mai poate ramane Micul Paris.

"As vrea sa incercam totusi sa iesim dintr-o nostalgie, Bucurestiul nu mai poate ramane Micul Paris, cum nu poate deveni nici marele Bucuresti. El trebuie sa fie un Bucuresti al realitatilor de astazi, al realitatilor de trafic si al realitatilor sociale", a spus Basescu.

PROTEST. Cei mai afectati oameni sunt locuitorii din zonele Orhideelor si Titulescu, cele doua capete ale pasajului, unii dintre ei urmand a fi expropriati.

"Am facut cerere de casa la Primaria Sectorului 1 de cand fata mea avea un an, acum are 21 de ani. Unde sa ne ducem, suntem chiriasi. N-a venit nimeni sa discute cu noi", vocifera Marian Voinea. Proprietarii care au inceput negocierile cu primaria sunt nemultumiti si de preturile oferite de edili. "Am o casa cu doua camere, bucatarie, baie si mi-au dat 22.000 de euro. Ce sa fac eu cu banii astia?", se plangea Enache Aneta. Si presedintele Basescu a facut referire la cei revoltati. "Grija lor este justificata. Nu-i placut sa te trezesti la etajul patru si sa vezi ca tramvaiul iti trece pe la fereastra", a spus Basescu.

In schimb, Videanu a spus ca in urma dezbaterilor publice, distanta intre pasaj si blocuri este de minim 14 metri, fapt aflat in concordanta cu prevederile legale pentru executie. De asemenea, vor fi montate si termopane, fiind facute interventii si la consolidarea cladirilor din apropierea pasajului. Investitia este de 135 de milioane de euro.
×
Subiecte în articol: observator