x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În Constanța au fost montate 200 de scrumiere speciale în zonele aglomerate

În Constanța au fost montate 200 de scrumiere speciale în zonele aglomerate

28 Sep 2020   •   21:34
În Constanța au fost montate 200 de scrumiere speciale în zonele aglomerate

Constănțenii își pot arunca mucurile de țigări în noile scrumiere de exterior speciale instalate în stațiile de autobuz și pe străzile principale din Constanța și Mamaia. Prin campania «Alege asumat un oraș curat» au fost montate două sute de scrumiere pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Inițiativa face parte dintr-o amplă campanie prin care cetățenii sunt invitați să fie responsabili și să protejeze mediul înconjurător.

Chiștoacele sunt colectate în containere de plastic și transportate la stația de sortare de unde sunt transmise împreună cu alte deșeuri ce pot fi valorificate energetic spre fabricile de ciment.

Mucurile de țigari sunt arse în totalitate, iar filtrele performante ale incineratorului blochează degajarea în atmosferă a oricăror gaze nocive.

"Campania «Alege asumat un oraș curat» a ajuns astăzi în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Campania a început în urmă cu un an în București, în Sectorul 3. S-a bucurat de un real succes și la scurt timp a fost extinsă în municipiul Iași. Un act simplu al nostru poate face diferența", a declarat Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice British American Tobacco.

Constanța este cel de-al treilea oraș care se alătură campaniei "Alege asumat un oraș curat", după București și Iași. Până în prezent, în cadrul campaniei au fost colectate selectiv peste o tonă de filtre de țigarete, care au fost valorificate energetic.

Tehnologia de valorificare energetică a chiștoacelor a fost  dezvoltată recent în Canada, SUA, Germania și Franța.

 

×