x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În România, iniţiativele legate de mediu sunt aproape inexistente

În România, iniţiativele legate de mediu sunt aproape inexistente

25 Iun 2009   •   00:00

Măsurile legate de mediu sunt aproape inexistente în România, a declarat, astăzi, în cadrul GrennBiz Forum, Dan Manoleli, membru al Team Europe România.



'Se spune că am ajuns la un echilibru dar, de fapt, suntem în continuare contributori neţi la Uniunea Europeană. Banii europeni încă sunt aşteptaţi în România, iar autorităţile bat pasul pe loc', a subliniat reprezentantul Team Europe.

Manoleli a ţinut să aprecieze că România a fost invadată, în 19 ani, de strategii de guvernare, fără continuitate. 'Suntem campioni la strategii şi am ajuns la suprasaturare. Ştim să concepem planuri, dar nu continuăm cu instrumentele tactice', a spus Manoleli, citat de Agerpres. Potrivit oficialului Team Europe, toate cele cinci instrumente tactice nu sunt întrunite pe segmentul de mediu autohton.

'Vorbim despre legislaţie, administraţie instituţională, economie, instrumente financiare şi instrumente voluntare. Cinci puncte pe care le-am uitat', a explicat Manoleli.

Astăzi, la Domeniul Ştirbey, a avut loc GreenBiz Forum, un eveniment în care s-au adus în discuţie oportunităţi şi de afaceri şi programe de finanţare pentru susţinerea proiectelor de mediu, precum şi strategii de marketing şi comunicare privind branduirle sustenabile.

Team Europe România este un proiect lansat de Comisia Europeană la data de 28 iunie 2004, şi reprezintă o reţea pentru promovarea dezbaterilor despre integrarea europeană. Reţeaua este formată din experţi independenţi care susţin conferinţe şi seminarii pe teme europene.

×
Subiecte în articol: romania