x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De la “Naşu’” la no name. Răzvan Burleanu, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

De la “Naşu’” la no name. Răzvan Burleanu, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

05 Mar 2014   •   09:56
De la “Naşu’” la no name. Răzvan Burleanu, noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal
Sursa foto: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto

După o Adunare Generală extrem de agitată şi un vot controversat spre finalul celui de-al doilea tur, fostul consilier în cadrul Administraţiei Prezidenţiale din mandatul lui Peter Eckstein Kovacs, Răzvan Burleanu a devenit noul preşedinte al FRF. După primul tur, noul lider de la Casa Fotbalului a înregistrat 72 de voturi, în timp ce Vasile Avram a contabilizat 59, iar Gheorghe Chivorchian doar 29. S-a ajuns în turul 2, fază în care Chivorchian a dezvăluit că voturile sale vor fi direcţionate spre Burleanu. “Între Gică Popescu şi Vasile Avram, îl aleg pe Burleanu!”, a declarat Chivorchian. Numai că problemele sau, de fapt, circul n-aveau cum să ocolească alegerile. Puţin înainte de ora 18:00, când numărătoarea se apropia de final, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, cel care a condus operaţiunea, a semnalat faptul că s-au contabilizat 175 de voturi deşi au existat doar 173 de votanţi. Simţind că aceasta este şansa sa, principalul Vasile Avram a cerut anularea alegerilor. Nu s-a întâmplat asta, iar peste puţin timp Iorgulescu a anunţat în faţa Adunării Generale: “Cu 113 voturi, domnul Burleanu a devenit preşedintele Federaţiei Române de Fotbal!”.


__________________

UPDATE 18,36 - Răzvan Burleanu a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. Burleanu a primit 113 voturi în timp ce contracandidatul său, Vasile Avram a primit 58 de voturi.

"Vreau să vă mulţumesc pentru încredere. V-am promis performanţă. V-am promis echidistanţă. De mâine trecem la treabă. Trebuie să completăm echipa în primele două luni.
Nu putem să conducem fără să ne consultăm. Domnului Kassai îi aştept demisia mîine dimineaţă pe biroul meu, asta ca să nu fiu pus în situaţia de a fi primul om pe care îl dau afară.
Voi preşedintele tuturor, nu numai celor care mi-au dat votul. Această victorie vi se datorează. După 24 de ani de închidere, cât domnia lui Ceauşescu, în care FRF arăta exact ca România de înainte de '89.
Vrem performanţă pe toate planurile. Nu vor mai fi derapaje. Alegerile de azi transmit un mesaj foarte puternic", a spus Răzvan Burleanu.

"A fost o zi grea, dar una frumoasă. E însă ziua adevărului. Fotbalul va câştiga. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Iată că dacă se vrea şi se doreşte se pot organiza alegeri libere şi democratice. Hai România!", a spus învinsul, Vasile Avram.

_______________


UPDATE 16.42 -
Gheorghe Chivorchian a hotărât să-l susţină în turul 2 pe Răzvan Burleanu: "Mulţumesc celor care m-au votat şi am rugămintea să daţi voturile mele viitorului, adică lui Răzvan Burleanu", a anunţat Chivorchian.

UPDATE 16:06
- Răzvan Burleanu şi Vasile Avram au obţinut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor pentru pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal şi se vor confrunta tot astăzi, într-un al doilea tur de scrutin.

Răzvan Burleanu a primit 72 de voturi, Vasile Avram 59 şi Chivorchian a primit 29. Sorin Răducanu nu a primit nici un vot, în timp ce 14 voturi au fost anulate.

UPDATE 13:53
- Fostul fotbalist Marcel Puşcaş a anunţat că se retrage din cursa pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, astfel că bătălia se va da doar între patru candidaţi.

În timpul discursului său, Puşcaş a afirmat că se retrage din cursă şi a cerut susţinătorilor săi să voteze cu alt candidat, Răzvan Burleanu. Acesta anunţase în timpul prezentării sale că îl va coopta în echipă pe Marcel Puşcaş dacă va câştiga alegerile.

Ceilalţi trei candidaţi sunt Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.

Cvorumul Adunării Generale a FRF este format din 173 de membri cu drept de vot, astfel că pentru a fi ales din primul tur de scrutin un candidat trebuie să obţină 87 de voturi, a anunţat Mircea Sandu, preşedintele în exerciţiu al forului naţional.

UPDATE 12:02
- Mircea Sandu a fost ales preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), miercuri, în cadrul Adunării Generale a forului pe care îl conduce.

Sandu a primit 170 de voturi, singurul vor împotrivă fiind cel al lui Adrian Mititelu, finanţatorului clubului FC Universitatea Craiova.

UPDATE 11:50
- Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a votat acordarea titlurilor de membri de onoare ai FRF mai multor oameni de fotbal, precum Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal şi foştilor internaţionali Mircea Lucescu sau Cornel Dinu. Necula Răducanu, Ion Pârcălab, Ludovic Sătmăreanu, Ionuţ Lupescu, Vasile Zavoda s-au numărat şi ei printre cei care au primit acest titlu onorific, urmând să beneficieze de o rentă viageră.

Adunarea Generală a fost declarată statutară, la Casa Fotbalului fiind prezenţi 168 din cei 224 de membri afiliaţi (peste necesarul de două treimi). Ulterior, numărul celor prezenţi a ajuns la 171.

UPDATE 11:35
-  Adunarea Generală a început după ce s-a încheiat şedinţa Comitetului Executiv al FRF, întrunit pentru a lua act de faptul că unul dintre candidaţi, Gheorghe Popescu, nu va mai putea participa la alegeri.

La AG participă şi Carmen Tocală, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir. De asemenea, este prezent şi vicepreşedintele UEFA, Mario Lefkaridis.

Un reprezentat al Progresului s-a ridicat şi a cerut amânarea alegerilor. "Popescu a reprezentat o echipă, cer amâînarea alegerilor ca cineva din generaţia de aur să candideze!", a spus acesta, potrivit gsp.ro
...............................................

Vasile Avram, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu vor lupta, astăzi, în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal, pentru postul de preşedinte al organizaţiei care conduce destinele fotbalului românesc.

Fostul internaţional Gică Popescu, principalul favorit la aceste alegeri, a ieşit din cursă ieri, când a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare, în dosarul "Transferurilor".

Mircea Sandu, actualul preşedinte al FRF, a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la funcţia pe care o ocupă din 1990.

La Adunarea Generală de alegeri a FRF, care va avea loc astăzi, de la ora 10:00, la Casa Fotbalului, este necesară prezenţa a două treimi dintre cei 224 de membri afiliaţi pentru a fi statutară.

Procedura de vot

La Adunarea Generala a FRF, mai întâi se va trece la parcurgerea temelor aflate pe ordinea de zi, parte la care candidaţii nu vor avea acces în sala de şedinţe, cu excepţia situaţiei în care vor reprezenta un membru afiliat, pe baza de delegaţie.

Şedinţa va fi condusă de preşedintele FRF în funcţie, Mircea Sandu, iar fiecare candidat va beneficia de un timp maxim de 10 minute, în care să-şi susţină discursul electoral.

Alegerea se va face prin vot secret, cu buletine de vot. Secretarul General al FRF, Adalbert Kassai, va face propuneri privind componenţa Comisiei de validare a voturilor (scrutatorilor), formata din 3 membri, dintre care un preşedinte, precizează FRF. Comisia de validare a voturilor va prelua plicurile sigilate, conţinând buletinele de vot. Comisia de validare a voturilor, prin preşedintele său, va anunţa numărul de buletine de vot care se vor distribui delegaţilor membrilor afiliaţi, se va face apelul nominal al membrilor afiliaţi şi fiecare delegat se va prezenta la Comisia de validare cu 'mandatul' care i-a fost înmânat cu ocazia efectuării prezenţei la Adunarea Generală, înainte de intrarea în sala. "Mandatul" fiecărui delegat se va ştampila de Comisia de validare a voturilor, după care i se va înmâna un buletin de vot.

Pe buletinele de vot vor fi tipărite numele candidaţilor propuşi de membrii afiliaţi la funcţia de preşedinte FRF. "După primirea buletinului de vot, delegatul se va deplasa în una dintre cele doua cabine de vot, instalate în spatele Prezidiului, unde, în secret, va proceda la exprimarea opţiunii sale, prin ştergerea cu o linie a candidaţilor pe care nu va dori să-i voteze, lăsând neşters numai numele candidatului pe care îl vor prefera. După această operaţiune, va împături buletinul de vot, va ieşi din cabina de vot şi va introduce buletinul în urna transparenta, aflata pe masa Prezidiului Adunării", se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF.

Vor fi anulate buletinele de vot în care nu a fost şters numele niciunui candidat, dacă toate numele candidaţilor au fost şterse sau dacă au fost adăugate numele altor candidaţi decât ale celor înscrişi iniţial pe buletinul de vot. Dacă numărul buletinelor de vot existente în urne va fi egal sau inferior celui al buletinelor distribuite, votul va fi validat. Dacă numărul buletinelor din urne va fi mai mare decât numărul buletinelor distribuite, votul va fi anulat şi se va proceda la o nouă votare.

După deschiderea urnei şi numărarea voturilor valabil exprimate şi a celor anulate, Comisia de validare a voturilor va consemna rezultatul alegerilor prin procesul-verbal întocmit şi semnat de toţi membrii comisiei. Va fi declarat ales în funcţia de preşedinte al FRF candidatul care va obţine majoritatea absolută (jumătate plus unu) a voturilor exprimate şi validate. Nu vor fi luate în calcul buletinele de vot anulate.


×