Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis azi sa mentina solutia de neincepere a urmaririi penale data de Parchetul General in cazul Robertei Anastase. Initial, plangerea penala a Fundatiei Facias pentru masluirea votului la Legea Pensiilor a primit NUP si a fost contestata de catre cei care au formulat-o.
In plangere se arata ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, sub pretextul defectarii sistemului de vot electronic, a validat realizarea votului la Legea sistemului unitar de pensii, prin ridicarea mainii. S-a aratat ca, prin aceasta modalitate, a marit intentionat numarul votantilor cu scopul realizarii cvorumului legal, desi, in realitate, nu era intrunita majoritatea necesara.
"Din analiza materialui administrat in cauza a rezultat ca nu a fost comisa o fapta prevazuta de legea penala sub aspectul lipsei cvorumului de sedinta, deoarece Regulamentul Camerei Deputatilor prevede procedura de urmat pe parcursul desfasurarii activitatii de legiferare, dar si remediile situatiilor in care parlamentarii contesta respectarea acestor proceduri. In cauza, potrivit stenogramelor sedintei a rezultat ca a existat cvorum pentru votul legii sistemului unitar de pensii, acesta nu a fost contestat potrivit procedurilor parlamentare, ci confirmat prin respingerea propunerii de reluare a votului", a fost motivatia neinceperii urmaririi penale a Parchetului, anul trecut.
Puteti vedea aici fisa dosarului.