x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Păstrarea căldurii în locuință. Sfaturi pentru sezonul rece

Păstrarea căldurii în locuință. Sfaturi pentru sezonul rece

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2024   •   21:40
Păstrarea căldurii în locuință. Sfaturi pentru sezonul rece

Temperaturile au început deja să scadă și ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece, atunci când vrei să păstrezi căldura în locuință.

Iarna, facturile sunt mai mari, așa că, pentru a evita să plătești mai mult pentru căldură, este bine să ții cont de câteva lucruri simple: de la faptul că este bine ca iarna să ai covoare pe podele, la a te asigura că nu ai fisuri până la a aerisi caloriferele.

Caloriferele moderne au sistem de aerisire, așa că, ar fi bine să nu uiți să le aerisești înainte să vină iarna. În caz contrar, este posibil să te trezești că pierd căldură.

La fel de bine este și să pui niște bucăți mari de folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Căldura iese din casă pe geamuri și uși, prin urmare ar fi bine să le izolezi.

Este indicat să folosești o bandă izolatoare și vei observa că în locuință este cald mai mult timp. Iarna este bine să ai draperii groase la geamuri. Așa te asiguri că va fi cald în casă mai mult timp.

Dacă ai în fața caloriferelor obiecte, este indicat să le muți și să le pui în alte locuri. De altfel, recomandat este dacă ai calorifere să le închizi atunci când ești plecat de acasă și să lași pornit doar unul singur. În schimb, dacă ai centrală, este bine să o setezi la o temperatură mai mică, undeva în jur de 20 de grade Celsius.

Încălzește local

La fel de bine este dacă petreci mai mult timp într-o cameră să folosești un calorifer electric sau o aerotermă. Costurile vor fi mai mici decât dacă a-i încălzi toată casa.

Recomandat este ca atunci când aerisești camerele să oprești căldura și să o pornești ulterior, iar pe timpul zilei, permite soarelui să intră în casă.

 

 

 

×
Subiecte în articol: incalzire locuinta caldura iarna