x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încălzirea globală şi soluţiile salvării planetei, în dezbatere cu un reputat ecologist

Încălzirea globală şi soluţiile salvării planetei, în dezbatere cu un reputat ecologist

04 Apr 2017   •   18:44
Încălzirea globală şi soluţiile salvării planetei, în dezbatere cu un reputat ecologist
Sursa foto: Peter Campbell

Tim Flannery, unul dintre cei mai cunoscuţi ecologişti ai lumii, vine la Bucureşti pentru o serie de dezbateri pe tema încălzirii globale, în special cea a României. Ecologist, biolog și paleontolog, fost director al Climate Commission, australianul conduce acum Copenhagen Climate Council și este Professorial Fellow la Melbourne Sustainable Society Institute, Universitatea din Melbourne.

Dacă dorim să înțelegem fenomenul schimbărilor climatice trebuie să înțelegem mai întâi trei termeni: gazele cu efect de seră, încălzirea globală și abia apoi schimbările climatice, ca efect al primelor două. Gazele cu efect de seră sunt o clasă de gaze care pot capta căldură la suprafața Pământului. Pe măsură ce volumul lor din atmosferă crește, căldura suplimentară pe care o atrag duce la încălzirea globală a planetei. Această încălzire pune presiune pe sistemul climatic al Pământului și poate duce la schimbări climatice, cu grave repercusiuni asupra vieţii. Tim Flannery susţine că tranziția către o economie fără emisii de carbon este eminamente realizabilă pentru că toți dispunem de tehnologia de care avem nevoie pentru a face acest lucru. Trebuie doar să înfrângem pesimismul, inerția și confuzia care ne împiedică să avansăm în acest sens.

Numit "Australianul anului" în 2007, Tim Flannery vine în România pentru trei dezbateri despre situația exactă a încălzirii globale, în special cea a României, și soluțiile practice la această problemă. Unul dintre cei mai renumiți autori contemporani de cărți de mediu, își va lansarea noua carte „Speranța în aer”, de la editura Seneca, și invită la dialog oamenii de afaceri, studenții, activiștii și reprezentanții guvernamentali.

Programul evenimentelor:

• 6 aprilie, ora 17.00, Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”(Sala Frescelor). Invitați: Tim Flannery, Roxana Bojariu - climatolog și Raluca Ouriaghli - director Ateliere Fără Frontiere.

• 10 aprilie, ora 19.00, Aula Bibliotcii Centale Universitare (Calea Victoriei 88) Schimbările climatice și mediul de afaceri. Invitați: Tim Flannery, Roxana Bojariu şi Raul Pop, membru al Asociației Ecoteca.

• 11 aprilie, ora 19.00, Seneca Anticafe - Lansare de carte: Speranța în aer. Invitat: Tim Flannery.

Participarea la toate evenimentele este gratuită, în limita locurilor disponibile, și este condiționată de înscrierea la e-mailul irina.vasilescu@asociatiasnk.ro.

×