x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu de proporţii în Ferentari: Trei copii, găsiţi carbonizaţi

Incendiu de proporţii în Ferentari: Trei copii, găsiţi carbonizaţi

09 Apr 2011   •   14:50
Incendiu de proporţii în Ferentari: Trei copii, găsiţi carbonizaţi



Trei copii şi un adult au murit într-un incendiu, în cartierul Ferentari, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei. Cei trei copii, cu vârste până în 10 ani, au fost găsiţi morţi într-una din case. Micuţii se aflau într-o mansardă, care s-a făcut scrum.

La faţa locului s-au deplasat cinci autospeciale care au reuşit să stingă incendiul, trei maşini SMURD şi o maşină de descarcerare.

Au fost găsite şi alte două persoane, care au primit îngrijiri medicale. "Cele două persoane au fost intoxicate cu monoxid de carbon, dar sunt în stare stabilă", a declarat Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt la SMURD Bucureşti.

"Nu avem indicii despre cum s-a produs incendiul. Pe strada Prunilor nr. 9 au ars trei case şi două anexe. Casele sunt lipite", a declarat la Realitatea TV Anca Onofrei.

"Am văzut fum şi i-am auzit pe ei ţipând: Băi, luăm foc! Şi anul trecut aceeaşi casă a luat foc. Nu ştiu de la ce a luat foc", a declarat o vecină care a sunat la 112 să anunţe incendiul.

Femeia reclamă faptul că cei de la serviciul de urgenţă i-au răspuns foarte greu la telefon. "Mi-au făcut legătura după cinci minute. Şi când au venit, au venit cu o singură autospecială. Nu s-au mobilizat deloc. Cum să acţioneze în timp cu o singură autospecială şi un furtun, când flăcările sunt până la cer?", a mai spus ea.

"Este un cartier cu case mici, construite din lemn. Acolo trebuie construite locunţe noi. Acest incident nu face decât să atragă atenţia că trebuie intervenit mai repede. Avem de gând să facem o dezvoltare urbană în zonă, să construim blocuri şi să-i mutăm acolo. Nu ştiu când vor fi gata aceste blocuri", a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Autorităţile vor demara o anchetă pentru stabilirea cauzelor declanşării incendiului.

"Voi face tot posibilul să ajutăm familiile, indiferent de situaţie. Este o tragedie foarte mare să moară trei copii. O să vedem care este situaţia familială, cum putem să-i sprijin şi după aceea vedem şi ceea ce s-a întâmplat', a declarat Marian Vanghelie, la Realitatea TV. (V.M.)

×
Subiecte în articol: observator incendiu ferentari