x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu la Rafinăria Arpechim din Piteşti

Incendiu la Rafinăria Arpechim din Piteşti

18 Feb 2011   •   10:31

Un incendiu a izbucnit, astăzi, la Rafinăria Arpechim din Piteşti, la un turn de la secţia de utilităţi aflată în apropierea secţiei de piroliză, iar 11 autospeciale ale pompierilor s-au deplasat în zonă, reprezentanţii ISU afirmând că nu există pericol deoarece secţiile sunt închise pentru revizie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, Mădălina Epure, incendiul a izbucnit în jurul orei 10.00, la un turn de răcire înalt de aproximativ 15 metri, aflat la o distanţă de 200 de metri de secţia de piroliză.

La faţa locului au intervenit şapte autospeciale ale ISU şi patru autospeciale ale serviciului privat de intervenţie al rafinăriei, dintre care două cu autoscară pentru intervenţie la înălţime.

Primele cercetări arată că focul a izbucnit la grătarele de răcire ale turnului, care sunt din plastic.

Turnul de răcire şi secţia de piroliză a rafinăriei sunt în revizie, iar înainte de izbucnirea focului o echipă de muncitori care făcea revizia turnului de răcire a acţionat cu un aparat de sudură în zonă, aceasta fiind posibila cauza a incendiului.

Potrivit Mediafax, incendiul, în urma căruia nu au existat victime, a fost stins, iar pompierii continuă să lucreze pentru îndepărtarea unor evetuale focare.

În prezent, toate instalaţiile Arpechim sunt oprite, refinăria aflându-se în revizie.

×