x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu pe scena - Foc la Opereta

Incendiu pe scena - Foc la Opereta

03 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Un incendiu misterios a izbucnit ieri in cladirea Teatrului de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, autoritatile nereusind sa stabileasca motivele producerii acestui eveniment.

Incendiu misterios la Teatrul de Opereta

Un incendiu a izbucnit ieri in cladirea Teatrului de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti, autoritatile nereusind sa stabileasca, dupa primele cercetari, motivele producerii acestui eveniment.
ION ALEXANDRU, LUCIAN FLOREA

PIERDERI. Sala de spectacole a Teatrului "Ion Dacian" a suferit pagube semnificative in urma incendiului de ieri
Cele cinci masini ale pompierilor militari ajunse la fata locului, printre care patru autospeciale cu spuma si o autoscara, nu au putut ajunge imediat la cladire, deoarece intrarea fusese blocata de un autocar si de mai multe masini parcate in zona.

Dupa mai bine de o ora, pompierii au reusit sa stinga partial incendiul. Pompierii au intrat in cladire pe la intrarea principala, au ajuns la primul nivel si de aici in Sala "Ion Dacian".

ACTIUNE. Curentul electric a fost oprit imediat in toata cladirea, pentru a evita extinderea flacarilor. Intunericul a ingreunat insa interventia pompierilor, care au fost nevoiti sa se foloseasca de un generator pentru a ilumina zona de interventie.

In prima faza, pentru a ajunge cat mai aproape de flacari, pompierii au spart o usa zidita amplasata la etajul de deasupra restaurantului "Cafeneaua Actorilor" de la parterul cladirii.

Din pricina fumului gros, pompierii au abandonat aceasta modalitate, reusind pana la urma sa traga furtunele pana in sala principala a Teatrului de Opereta. "Au fost mai multe focare pe care am reusit sa le izolam. Am incercat sa salvam in primul rand persoanele aflate in incinta teatrului, dupa care sa reducem la minimum pagubele materiale. Putem spune ca sala principala nu a fost afectata foarte mult, mobilierul scapand aproape nevatamat", precizeaza pompierii. Pentru a stinge cat mai repede focul, la fata locului au mai sosit alte doua autospeciale cu spuma.

FARA VICTIME. Cu toate ca in cladirea Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" exista instalat un sistem de stingere a incendiilor, pompierii nu cunosc daca acesta s-a declansat automat in momentul in care au pornit flacarile.

Angajatii si clientii de la "Cafeneaua Actorilor" au fost evacuati si ei, deoarece barul a fost invadat de fum.

Fumul a ajuns si in strada, prin gurile de aerisire si prin reteaua de canalizare, astfel incat accesul in zona din fata cladirii teatrului a devenit aproape imposibil. La momentul izbucnirii incendiului, in cladire se aflau doar cativa angajati de serviciu, actorii fiind in vacanta. La Sala "Ion Dacian" a sosit si ministrul Culturii, Mona Musca.

COINCIDENTA. Teatrul de Opereta "Ion Dacian" este unul din locurile in care, in urma cu doi ani, pompierii, jandarmeriei, protectia civila si Crucea Rosie au simulat interventia in cazul unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter, urmat de incendii. Pompierii bucuresteni s-au mai confruntat cu un puternic incendiu atunci cand a fost afectata cladirea Teatrului National, dupa cutremurul din 1977.
Click pentru a mari imaginea Click pentru a mari imaginea
PIERDERI. Sala de spectacole a Teatrului „Ion Dacian" a suferit pagube semnificative n urma incendiului de ieri
×
Subiecte în articol: observator teatrului pompierii opereta dacian