x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Hidroelectrica, după incendiul de la Porțile de Fier: Nu a fost afectat sistemului energetic național

Hidroelectrica, după incendiul de la Porțile de Fier: Nu a fost afectat sistemului energetic național

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2024   •   22:46
Hidroelectrica, după incendiul de la Porțile de Fier: Nu a fost afectat sistemului energetic național
Sursa foto: Antena 3 CNN

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident, a transmis, joi noaptea, Biroul de Presă al Hidroelectrica, în urma incendiului de la un transformator de la Porțile de Fier I.

Potrivit Hidroelectrica, incendiul a izbucnit în jurul orei 20.30, la Hidrocentrala Porțile de Fier, la transformatorul aferent hidroagregatului numărul 5.

„Echipele de pompieri au intervenit cu promptitudine, iar la această oră incendiul a fost stins cu succes. Menționăm că nu au existat victime umane în urma acestui eveniment. Pentru siguranța, autospecialele de intervenție vor rămâne prezente în zonă până când orice eventuale riscuri vor fi eliminate complet. Din motive de precauție și pentru a facilita intervenția pompierilor, grupurile adiacente celui la care s-a produs incidentul, respectiv HA4 și HA6, au fost temporar oprite. Acestea sunt in proces de repornire și vor fi repuse în funcțiune imediat ce condițiile de siguranță sunt îndeplinite 100%”, transmite Hidroeletrica.

Reprezentanții Hidroelectrica spun că în cursul dimineții de vineri se va efectua o evaluare a pagubelor, iar ulterior vor fi luate toate măsurile necesare pentru repararea reprerelor afectate și restabilirea condițiilor normale de lucru.

Funcționarea sistemului energetic național nu a fost afectată de incident, potrivit sursei citate.

Un incendiu violent a izbucnit joi seara la un transformator electric care aparține de Hidrocentrala Porțile de Fier 1. Nu s-au înregistrat victime.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hidroelectrica portile de fier incendiu