x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul de la Colectiv: Klaus Iohannis a depus o coroană de flori

Incendiul de la Colectiv: Klaus Iohannis a depus o coroană de flori

30 Oct 2020   •   09:34
Incendiul de la Colectiv: Klaus Iohannis a depus o coroană de flori
Sursa foto: Adrian Manolache

La împlinirea a 5 ani de la incendiul din clubul Colectiv, președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori în memoria victimelor. El a aprins o candelă și s-a recules în fața clădirii.

În noaptea de 30 octombrie 2015, în timpul concertului formației Goodbye to Gravity, clubul a fost cuprins de flăcări iar 64 de persoane au murit și alte 186 au fost rănite. Incendiul a pornit de la artificii.

Astăzi, președintele statului va promulga legea prin care supraviețuitorii acestei tragedii vor beneficia de tratament pe toată durata vieții lor. 

"Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit", a declarat Iohannis, în urmă cu câteva zile. 

Prin această lege, Ministerul Sănătății va suporta toate cheltuielile pentru tratamentele din țară și din străinătate ale celor care au fost afectați de acest indicent. 

Clubul Colectiv se afla în incinta unei foste hale a fabricii Pionierul și funcționa fără autorizație de incendiu. 



 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis colectiv