x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiul din complexul rezidenţial Confort City s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un frigider

Incendiul din complexul rezidenţial Confort City s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un frigider

11 Oct 2012   •   11:06
Incendiul din complexul rezidenţial Confort City s-a produs din cauza unui scurtcircuit la un frigider

Incendiul din complexul rezidenţial Confort City s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda blocului, din cauza unui scurtcircuit de la un frigider. "Pe baza probelor analizate, sursa de aprindere de natură electrică (scurtcircuit electric) este cea mai probabilă cauză de incendiu", se arată într-un comunicat de presă de joi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Condiţiile care au favorizat dezvoltarea şi propagarea incendiului au fost prezenţa materialelor combustibile în structura mansardei şi a acoperişului, lipsa compartimentării cu elemente rezistente la foc în acest spaţiu, precum şi prezenţa vântului, se mai arată în comunicat.

Incendiul din ansamblul rezidenţial Confort City, aflat în localitatea ilfoveană Popeşti-Leordeni, la graniţa cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit în 2 octombrie, la mansarda unui bloc.

Echipaje de intervenţie au constatat că mansarda construcţiei ardea în proporţie de sută la sută şi se extindea către etajele 10 şi 9. Incendiul a fost stins după mai multe ore, intervenţia pompierilor fiind îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului Confort City nu a funcţionat.

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10 - 30 la sută.

Totodată, unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune de maximum 5 la sută, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, iar pe o suprafaţă de aproximativ 5 la sută a fost afectată izolaţia de polistiren a imobilului, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe timpul intervenţiei, patru pompieri militari au suferit intoxicaţii uşoare cu fum. De asemenea, au fost locatari ai complexului de locuinţe care au primit îngrijiri medicale, dar care nu au necesitat transportul la spital.

×