x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe Bacalaureatul de toamnă

Începe Bacalaureatul de toamnă

21 Aug 2011   •   21:00
Începe Bacalaureatul de toamnă

Absolventii de liceu care au ratat Bacul in vara au inceput azi exa­mi­narile din sesiunea de toamna, fiind inscrisi 109.595 de candidati, repartizati in 295 de centre de examen.

Dupa scandalul camerelor video din vara, Daniel Funeriu (foto), mi­nis­trul Educatiei, a avertizat ieri ca exa­menul va fi la fel de "dur", men­ti­nadu-se supraveghe­rea video.

Examenul debuteaza azi cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana si limba materna (proba A si proba B). Maine va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare in limba romana, in limba materna si intr-o limba de circulatie internationala (probele A, B si C), iar miercuri se vor desfasura probele de evaluare a com­pe­ten­te­lor lingvistice de comunicare orala in limba materna si intr-o limba de circulatie internationala (B si C).

Proba de evaluare a com­pe­ten­telor digitale se va desfasura in intervalul 25-26 august 2011 (proba D). Incepand cu data de 29 august, elevii vor sustine probele scrise ale examenului de Bacalaureat, prima dintre acestea fiind la Limba si literatura romana, proba E(a), pentru ca pe 30 august, conform pro­gra­ma­rii, sa se desfasoare proba scrisa la Limba si literatura materna, pro­ba E(b). In data de 31 august, elevii vor sustine proba obligatorie a profilului – E(c), urmand ca in data de 2 septembrie, examenul sa se in­cheie cu proba scrisa la alegere a profilului sau specializarii – E(d).

Conform metodologiei, afisarea re­zultatelor se va face in 4 septembrie, data la care pot fi depuse si even­tuale contestatii. Termenul de re­zolvare a contestatiilor este pre­va­zut in interva­lul 5-6 septembrie.

×
Subiecte în articol: educatie bac 2011 sesiunea de toamna