x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Închiderea primăriilor

Închiderea primăriilor

de Maria Coman    |    27 Mai 2015   •   22:45
Închiderea primăriilor
Sursa foto: Adrian Manolache

Sindicatele din administraţia publică locală au transmis Guvernului că are două săptămâni să le invite la negocieri, în caz contrar vor strânge semnături pentru declanşarea grevei.

Secretarele, şoferii, contabilele şi tot personalul din administraţia locală se pregătesc de grevă generală. Secretarul general al FNSA, Bogdan Şchiop, spune că prin¬cipala lor revendicare o reprezintă aplicarea legii salarizării -o lege care a fost aprobată în 2010, în timpul Guvernului Boc, dar care nu a fost pusă niciodată în practică.
Dacă această lege ar fi apli¬cată, chiar şi la valoarea punctului unitar de atunci, creşterile salariale în domeniu ar fi de cel puţin 17 procente.
Legea 284 prevedea ca raportul maxim dintre cel mai mic salariu şi cel mai mare să fie de 1 la 10, pentru că discrepanţele în acest moment sunt enorme: „De exemplu, o secretară a unei primării de comună, cu 25 de ani vechime, poate avea un salariu de 1.400 de lei, în schimb, pe o funcţine similară, o secretară dintr-un oraş mare poate să câştige chiar şi dublu”, spune Şchiop. De asemenea, există contabili-şefi al căror venit nu depăşeşte 1.100 de lei.
Publicitate

Sindicaliştii spun că, odată cu majorarea salariului minim pe economie, de la 1 iulie, 63% din salariaţii din administraţia publică locală vor fi remuneraţi cu salariul minim pe economie.
 

×