x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprirea incinerării lui Sergiu Nicolaescu, cerută în instanţă de către un presupus fiu nelegitim

Oprirea incinerării lui Sergiu Nicolaescu, cerută în instanţă de către un presupus fiu nelegitim

04 Ian 2013   •   19:32
Oprirea incinerării lui Sergiu Nicolaescu, cerută în instanţă de către un presupus fiu nelegitim

Postul de televiziune România TV a prezentat un document prin care este solicitată o ordonanţă preşidenţială care să oprească incinerarea trupului lui Sergiu Nicolaescu.
Conform sursei citate, contestaţia a fost depusă la Judecătoria Sectorului 1, de către un presupus fiu nelegitim al regizorului, stabilit în Germania. Solicitantul a depus cu această ocazie şi o cerere de stabilire a paternităţii. Numele presupusului fiu al regizorului nu a fost făcut public.
Din discuţiile purtate în studioul România TV a reieşit faptul că documentul prezentat public nu are un număr de înregistrare prin care să fie atestat faptul că ar fi fost depus pentru soluţionare în instanţă.
_____________________________________________

ORDONANŢĂ PREŞEDINŢIALĂ
"În contradicţie cu Dana Nicolaescu domiciliată (...), soţie a defunctului Sergiu Nicolaescu, solicit prin hotărârea ce veţi pronunţa să dispuneţi:
 - suspendarea procedurii de incinerare a trupului neînsufleţit al  defunctului Sergiu Nicolaescu, care va avea loc la  Crematoriul Vitan-Bârzeşti, sâmbătă 05.01.2013, ora 12.

În fapt,
Subsemnatul sunt fiul nelegitim al defunctului, rezultat în urma concubinajului dintre mama mea şi acesta. Încă de la începutul vieţii am aflat de la mama mea că tatăl meu este un cunoscut regizor român.

Odată cu moartea tatălui mei biologic, am aflat dorinţa soţiei supravieţuitoare de a proceda la incinerarea trupului acestuia.
În acest context, în care prin procedura incinerării ar putea fi ascuns un adevăr pe care numai eu şi familia mea îl ştim s-ar pierde definitiv posibilitatea de a dovedi filiaţia directă cu Sergiu Nicolaescu.(...)", se menţionează în cererea de ordonanţă preşedinţială.
____________________________________________

Contactată telefonic în ediţia de ştiri a Antena 3, Iolanda Nicolaescu, sora regizorului, a declarat că nu are cunoştiinţă despre faptul că un  document de celui invocat de media să fie depus la Judecătoria Sectorului 1. Mai mult, aceasta a declarat că s-a interesat personal la Judecătoria Sectorului 1, şi că i s-a răspuns că nu există depus la registratură un astfel de document.
Sora actorului a mai declarat că nu cunoaşte amănunte despre existenţa vreunui fiu nelegitim al lui Sergiu Nicolaescu şi că, dacă acesta ar exista cu adevărat, ea ar coopera pentru stabilirea paternităţii. Ea a mai afirmat că familia intenţionează să respecte ultima dorinţă a marelui regizor, şi că acesta i-a declarat în nenumărate rânduri că nu doreşte să fie înmormântat pentru că nu vrea "să îl mănânce viermii". Tot sub acest aspect, Iolanda Nicolaescu a mai declarat că în vara lui 2012 Sergiu Nicolaescu i-a spus că i-ar plăcea ca după incinerarea sa, să ia o parte din cenuşă pe care s-o răspândească deasupra mării.
Referitor la crucea prezentă la catafalcul regizorului, la Cercul Militar, Iolanda Nicolaescu a declarat că aceasta, alături de coroanele depuse, va fi dusă la Centrul Cinematografic Buftea,  unde va fi amenajat un memorial în onoarea sa.
____________________________________________

Procedurile medicale necesare prelevării de probe biologice pentru determinarea ADN nu ar implica şi oprirea  incinerării.
____________________________________________

Într-un interviu acordat ziarului ”Libertatea” în 2010, Sergiu Nicolaescu spunea că este convins că are un fiu. 
"Era prin 1956, cred. A fost o femeie care m-a ales, să spun aşa. M-a ales să fiu tatăl copilului ei. Stătea pe aici, prin apropiere, într- o vilă mare, frumoasă. Era măritată. Roxana. Roxana Ghiaţă. Culmea, pe soţ îl chema tot Nicolaescu. Era inginer. Ea a născut un copil, un băiat. Sunt convins că era al meu. Dar a plecat în altă ţară la scurt timp. O vreme am încercat să aflu ce fac, pe unde sunt. N-am reuşit. Apoi au trecut anii şi am considerat că e prea târziu să mai intervin în viaţa cuiva", a dezvăluit Sergiu Nicolaescu în ziarul ”Libertatea”.
___________________________________________

Potrivit unui alt interviu, acordat emisiunii "Acces Direct", în 13 decembrie 2011, Sergiu Nicolaescu mărturisea că cel mai mare regret al său este faptul că nu a avut copii.
"Am făcut multe filme, am avut multe meserii în cinematografie, dar familie din păcate nu am. Eu puteam să am acum strănepoţi. Dintotdeauna mi-am dorit copii, dar aşa a fost să fie", a adăugat Sergiu Nicolaescu.
___________________________________________







._____________________________________

articol în curs de actualizare

×