x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inconștiență. Mulți români nu respectă autoizolarea și au ieșit din casă cu riscul de a-i îmbolnăvi pe alții. Unii se aleg cu dosar penal

Inconștiență. Mulți români nu respectă autoizolarea și au ieșit din casă cu riscul de a-i îmbolnăvi pe alții. Unii se aleg cu dosar penal

12 Mar 2020   •   19:30
Inconștiență. Mulți români nu respectă autoizolarea și au ieșit din casă cu riscul de a-i îmbolnăvi pe alții. Unii se aleg cu dosar penal
Sursa foto: Lucian Alecu

Mai mulți români care ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu după ce s-au întors în țară din zone cu risc ridicat de COVID-19 au încălcat regulile și au ieșit din case riscând să-i îmbolnăvească pe cei cu care au intrat în contact.

O tânără de 26 de ani, care a revenit în România din Veneto, una dintre cele mai afectate regiuni din Italia, a încălcat aproape toate regulile posibile.

Din 1 martie, când s-a întors în țară și până acum, a refuzat să stea în izolare. Când a început să se simtă rău, a fost la două spitale – cel din Petroșani și cel din Hunedoara. Însă le-a ascuns medicilor până în ultimul moment că a fost într-o zonă cu epidemide de coronavirus.

În cazul ei, testul pentru noul coronavirus a ieșit pozitiv, iar autoritățile i-au făcut dosar penal.

Secția de Neurologie a Spitalului Petroșani, acolo unde a ajuns tânăra prima dată, a fost închisă pentru dezinfecție, iar 50 de cadre medicale, inclusiv de la Ambulanță și de la o clinică privată din Hunedoara, sunt izolate la domiciliu.

Și la Constanța, un asistent șef de la Spitalul Județean a fost diagnosticat cu virusul originar din China. Însă până să fie internat, omul a bătut jumătate de țară.

Fără să știe că este purtător de coronavirus, bărbatul în vârstă de 52 de ani a plecat tocmai la Piatra Neamț, împreună cu fiica sa, care este din Ilfov. A însoțit-o acolo la un concurs de dans.

Prefectul din Constanța a anunțat autoritățile din Neamț și Ilfov, pentru a începe anchete epidemiologice și în acest caz.

Și doi suspecți de coronavirus din Vâlcea au ieșit în evidență. Un bărbat din comuna Laloșu, care ar fi trebuit să stea în izolare, a încălcat interdicția – a plecat spre primărie, pentru o adeverință.

A fost observant, însă, de un vecin, care i-a reproșat că nu stă în casă, după care a început să-l lovească. Ambii s-au ales cu un dosar penal.

La fel și un bărbat din Râmnicu Vâlcea care nu doar că n-a respectat autoizolarea, ci s-a urcat la volan după ce a băut și a provocat un accident.

Sursa: Mediafax

×