x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incurajări pentru centrala Belene

Incurajări pentru centrala Belene

26 Iun 2007   •   00:00

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia speră să semneze contractul de construcţie a centralei nucleare de la Belene, din Bulgaria, in acest an, in cadrul cooperării cu ţările din Balcani din sectorul energiei, informează RIA Novosti, citată de Rompres. "Anul trecut, compania Atomstroyexport din Rusia a căştigat licitaţia de construcţie a centralei nucleare de la Belene şi speră ca in acest an să semneze contractul", a declarat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia speră să semneze contractul de construcţie a centralei nucleare de la Belene, din Bulgaria, in acest an, in cadrul cooperării cu ţările din Balcani din sectorul energiei, informează RIA Novosti, citată de Rompres. "Anul trecut, compania Atomstroyexport din Rusia a căştigat licitaţia de construcţie a centralei nucleare de la Belene şi speră ca in acest an să semneze contractul", a declarat preşedintele Rusiei. Anul trecut, compania Atomstroyexport din Rusia a căştigat licitaţia de construcţie a două reactoare de 1.000 megawaţi ale celei de-a doua centrale nucleare a Bulgariei, la Belene, proiect licitat la patru miliarde de euro (5,3 miliarde de dolari).

Bulgaria intenţionează şi modernizarea centralei nucleare de la Kozlodui. Guvernul Bulgariei a investit peste un miliard de dolari (740 de milioane de euro) in proiectul de construcţie a celor două unităţi de la centrala de la portul de pe Dunăre, Belene, situat la 250 de kilometri nord-est de Sofia. Proiectul a fost suspendat pentru un timp, in anul 1990, după protestele organizaţiilor de protecţia mediului. Bulgaria este cel mai mare exportator de electricitate din Balcani.

×
Subiecte în articol: verde!