Şoferii care circulă pe drumurile din judeţul Gorj mai au nevoie, pe lângă detectorul de radar, de unul pentru indicatoare. Asta pentru că semnele de circulaţie stau pitulate după frunzele copacilor, fiind greu de descoperit de participanţii la trafic.
Spre exemplu, pe DN 67D sunt întâlnite destule ipostaze în care semnele sunt bine ascunse. Pe acest drum nu ştii dacă a luat sfârşit interdicţia de a depăşi, dacă ai stop sau dacă trebuie să încetineşti pentru că ai trecere de pietoni, din cauză că indicatoarele nu pot fi zărite. Pe drumul judeţean ce duce de la Târgu-Jiu la Ţicleni, semnul "STOP" nu poate fi observat, doar dacă te dai jos din autoturism şi dai frunzele la o parte. şoferii se plâng de fiecare dată Poliţiei Rutiere când trec pe aceste drumuri, însă situaţia nu s-a schimbat cu nimic.
Purtătorul de cuvânt al IJP Gorj, Daniel Tică, susţine că obligaţia menţinerii acestor indicatoare într-o stare cât mai bună încât să fie vizibile pentru toţi participanţii la trafic revine administratorului drumului public, conform Codului Rutier. Altfel spus, fie Primăriei dacă-i drum comunal, fie Consiliului Judeţean Gorj, dacă-i drum judeţean, sau Companiei Naţionale de Drumuri, dacă acesta este un drum naţional ori european. în cazul nostru, responsabil de starea indicatoarelor de pe marginea drumurilor naţionale este Dumitru Leuştean, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, cel care aşteaptă ca frunzele să cadă singure şi abia apoi să se apuce de treabă. "Indicatoarele pe care dumneavoastră le consideraţi nevizibile sunt în număr foarte mic. Le cunoaştem! Avem un program de curăţare a vegetaţiei pentru asigurarea vizibilităţii", a declarat directorul Leuştean.
Citește pe Antena3.ro