x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inedita povestea a românului care a luptat o viaţă pentru a recupera amintirile furate de comunişti

Inedita povestea a românului care a luptat o viaţă pentru a recupera amintirile furate de comunişti

07 Oct 2013   •   13:18
Inedita povestea a românului care a luptat o viaţă pentru a recupera amintirile furate de comunişti

Recent, cercetătorii au descoperit acel loc din creier în care au loc procesele de creativitate. Acesta este şi motivul pentru care înainte de a vă spune o poveste mai veche decât Facebook-ul şi ecranul "touchscreen" al telefonului vreau să faceţi un mic exerciţiu: Imaginaţi-vă că la un moment dat, undeva pe la ora patru dimineaţa, cineva vă bate la uşă, se prezintă, spune că vine din partea statului şi vă anunţă că trebuie să părăsiţi imediat locuinţa deoarece este confiscată. Mai mult, vă ia din mână telefonul Iphone 5, pentru care aţi stat două zile la coadă, alături de toate bunurile, de preţ sau nu, printre care tigăile din bucătărie, magneţii de pe frigider şi chiar narghileaua primită cadou de la prieteni acum doi ani. Cum v-aţi simţi? Ce aţi face?

Prin aceleaşi întâmplări a trecut şi Dinu Romano într-o zi din luna martie a anului 1949 atunci când avea doar cinci ani, după ce a trebuit să lase în urmă un magnific conac boieresc din inima Olteniei pentru a locui într-un apartament din Bucureşti, în momenul în care comuniştii au hotărât să confişte întreaga avere a familiei, scrie ROMÂNIATV.NET.

Citeşte şi Istoria unui CONAC BOIERESC ai cărui pereţi şoptesc o poveste tristă, despre VIAŢĂ GALERIE FOTO

Cu toate acestea, peste 50 de ani de la incident, el a reuşit să îl "recucerească", după cum îi place să spună de fiecare dată când vorbeşte despre "romanul vieţii sale", o poveste inedită, demnă de un film, în care pasiunea şi determinarea l-au acompaniat la tot pasul.

Istoria familiei Romano începe în învolburatul an 1821, atunci când Tudor Vladimirescu porneşte revoluţia în Oltenia. Deoarece avea nevoie de ajutoare el s-a hotărât să ceară sprijinul a şapte fraţi din Rusia, fraţii Romanov, pe care îi cunoscuse după ce a luptat alături de ei în armata Ţarului Alexandru I.

Află cum a reuşit să-şi recupereze un român moştenirea furată de comunişti pe ROMÂNIATV.NET.

×