Un nou caz de infecţie intraspitalicească a fost înregistrat, astăzi, la Spitalul Judeţean Argeş. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 30 de ani care a făcut o întrerupere de sarcină la cerere. Femeia are început de septicemie în urma unei infecţii care nu i-a afectat încă toate organele.
Potrivit lui Gheorghe Frătoaica, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, pacienta are început de septicemie în urma unei infecţii care nu i-a afectat încă toate organele. Sursa, citată de Mediafax, a precizat că infecţia ar putea proveni fie de la mănuşile şi setul perfuzabil folosite în momentul intervenţiei chirurgicale, fie de la o altă infecţie mai veche intravaginală pe care o avea femeia şi care în urma intervenţiei chirurgicale a ajuns în uter.Pacienta se numeşte Ioana Constantin, are 30 de ani, şi este din comuna argeşeană Căteasca. Femeia s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, marţi, la ora 11.00, solicitând o intervenţie chirurgicală de întrerupere de sarcină.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, doctorul Anca Alexandrescu, operaţia a decurs în condiţii normale, iar pacienta a părăsit spitalul marţi, îndreptându-se spre casă. La câteva ore, femeia aflată la locuinţa sa din Căteasca s-a simţit brusc rău şi a intrat în stare de şoc, familia solicitând ajutor la Serviciul Unic de Urgenţă 112.
"Pacienta a fost adusă cu ambulanţa de la Căteasca la Piteşti, la spital, fiind condusă în Secţia de Terapie Intensivă, unde a fost supusă investigaţiilor şi tratamentului medical. Nu prezenta hemoragie genitală sau alte aspecte medicale, iar în acest moment ea se află internată în continuare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, fiind echilibrată hemodinamic. Din primele noastre cercetări, după ce o comisie a instituţiei pe care o conduc s-a deplasat la acest spital, rezultă că ar putea fi vorba despre o infecţie intraspitalicească, deocamdată neconfirmată", a declarat doctor Anca Alexandrescu, director DSP Argeş.
Potrivit sursei citate, au fost prelevate probe din secţia în care a avut loc intervenţia chirurgicală, dar şi din Secţia de Terapie Intensivă, precum şi din încăperile adiacente acestora.
"Suspiciunea noastră, repet, neconfirmată încă, este că infecţia ar putea proveni de la mănuşile şi setul perfuzabil care provin dintr-un lot importat din China, accesorii care au fost folosite la operaţie", a mai declarat directorul DSP Argeş.
Din primele cercetări rezultă că pacienta în vârstă de 30 de ani are antecedente de tahicardie supraventriculară, suferind la un moment dat şi o intervenţie chirurgicală pe cord.
Pacienta din judeţul Argeş urmează să fie transportată la Spitalul Universitar Bucureşti.