x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Oct 2007   •   00:00
GREENPEACE - Campania OMG, un succes
Carrefour a decis retragerea de la raft a păinii cu soia modificată genetic din toate magazinele din Capitală pănă in momentul in care autorităţile de stat vor lua o decizie, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii companiei. Greenpeace Romănia a organizat duminică un protest impotriva comercializării de către Carrefour de păine cu soia modificată genetic.


GNM - Protocol pentru reducerea poluării
Garda Naţională de Mediu a semnat un protocol de colaborare cu patronatul producătorilor şi importatorilor de lubrifianţi, chimicale şi accesorii auto Lubrichem. Protocolul vizează crearea unui parteneriat in vederea reducerii poluării mediului inconjurător, generată de necolectarea corespunzătoare a uleiului uzat şi de activităţile neconforme cu legislaţia in vigoare, precum şi lansarea unor campanii de informare şi educaţionale, destinate firmelor şi populaţiei.


CONTRA INUNDAŢIILOR - Canalul Bega, adăncit
Direcţia Apelor Banat va incepe pănă la finele anului lucrările de ecologizare şi decolmatare a canalului Bega pe o distanţă de 20 de kilometri cu scopul reducerii riscului producerii de inundaţii. In primă fază, canalul Bega va fi adăncit cu 70 pănă la 150 de centimetri, iar in cea de-a doua etapă a proiectului, pentru care nu există incă finanţare, canalul va fi adăncit cu pănă la 7 metri şi va permite navigaţia.


INDIA - Reciclare a deşeurilor umane
Un sistem necostisitor de reciclare a deşeurilor ar putea transforma urina şi materiile fecale provenite de la peste 2,6 miliarde de oameni in biocombustibil şi ingrăşămănt, a precizat o echipă de ecologi indieni, citată de site-ul News. "Acest sistem este deja folosit in Afganistan, la Kabul, iar el trebuie extins in intreaga lume, intrucăt poate ajuta la combaterea incălzirii globale", a explicat specialistul indian Bindeshwar Pathak.

×
Subiecte în articol: verde!