x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

10 Mar 2008   •   00:00

10 martie 2008



LEGEA VĂNĂTORII - Ecologiştii protestează
Organizaţiile nonguvernamentale ecologiste cer Ministerului Agriculturii, emitentul noii legi a vânătorii, să retragă acest proiect de lege care va fi extrem de nociv pentru mediul înconjurător. 38 de organizaţii nonguvernamentale de mediu, printre care Eco Pontica, Greenpeace şi Clubul Alpin Român, au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu prin care solicită sprijinul "pentru a nu promulga  ultimele modificări la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic ce pot produce efecte deosebit de grave patrimoniului natural al României".


ARAD - Concurs de fotografii de mediu
Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu organizează un concurs de fotografii deschis tuturor cetăţenilor ţării, având ca temă salvarea pădurilor. Concursul se va desfăşura în perioada 15 martie – 15 aprilie, perioadă în care în România se sărbătoreşte Luna Pădurii. "Poate fi un cadru cu brazi aruncaţi la gunoaie, un instantaneu prin codrii patriei sau o imagine legată de o pădure care v-a impresionat. Haideţi să demonstrăm că împreună putem trage un semnal de alarmă pentru a stopa defrişările şi a salva pădurile!", a precizat Daciana Sârbu.


HARGHITA - Gunoaie pe râuri
Cursurile de apă din Bazinul Mureş, în judeţul Harghita, sunt pline de gunoaie, primăriile având la dispoziţie câteva săptămâni pentru a remedia situaţia. Inspectorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor din judeţ au controlat modul în care s-a făcut igienizarea pe cursurile de apă din Bazinul Mureş şi au depistat numeroase probleme. Pe pârâul Corund, din localitatea cu acelaşi nume, albia trebuie curăţată de materialul lemnos, în localitatea Praid, pe râul Târnava Mică, s-au depistat depozite de deşeuri menajere, iar în albia pârâului Ditrău, inspectorii au găsit deşeuri menajere.


BISTRIŢA-NĂSĂUD - Ariile protejate,în dezbatere
Specialişti în domeniul mediului din 12 ţări se vor întâlni săptămâna aceasta la Bistriţa pentru a lua parte la un simpozion internaţional cu tema "Participarea la protejarea naturii: comunităţi şi arii protejate în Europa Centrală şi de Est". Scopul simpozionului este de a disemina, la nivel internaţional, rezultatele proiectului început în urmă cu trei ani – "Participarea tinerilor la managementul Parcului Naţional Munţii Rodnei".

×
Subiecte în articol: verde!