x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    30 Mar 2008   •   00:00

Acţiune - “Ora Pământului”, fără lumină

Milioane de oameni din întreaga lume au stins luminile aseară, între orele 20:00 şi 21:00, în cadrul campaniei “Ora Pământului”. Iniţiativa vrea să atragă atenţia asupra necesităţii găsirii unor soluţii care să prevină poluarea, dar şi fenomenul încălzirii globale. Anul trecut, în acţiune s-au implicat şi peste 2.000 de companii din întreaga lume. Mai multe organizaţii româneşti s-au angajat să stingă şi ele luminile în acest an.

 

Iaşi - Explozie produsă de o butelie

O explozie, urmată de un incendiu, s-a produs ieri dimineaţă într-un bloc de garsoniere din municipiul Iaşi, două persoane fiind rănite. Potrivit pompierilor aflaţi la faţa locului, deflagraţia s-ar fi produs din cauza unei improvizaţii făcute la un aragaz pentru alimentarea cu gaz de la butelie. Primele evaluări arată că 19 garsoniere au fost afectate de explozie, dar structura de rezistenţă a clădirii nu a avut de suferit.

 

Arad - Încăierare între romi şi poliţişti

Câţiva poliţişti arădeni au fost atacaţi de zeci de romi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în momentul în care au vrut să ridice doi suspecţi din localitatea Vânători pentru care existau mandate de aducere. Trei oameni ai legii au fost răniţi în urma intervenţiei, transmite Mediafax. Atacatorii erau înarmaţi cu topoare, coase, răngi şi bâte, iar poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă. Trei persoane au fost reţinute în urma scandalului.

 

MODERNIZARE - Spitalele au nevoie de 17 miliarde de euro

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat ieri la Târgu-Mureş că modernizarea tuturor spitalelor din România necesită 17 miliarde de euro, iar procesul trebuie finalizat până în anul 2012. Ministrul a spus că, de fapt, 70% din

spitalele din ţară sunt vechi, fiind construite înainte de 1900. “Din 1960 nu s-a băgat nici un ban în ele. Toate spitalele vor intra într-un proces de modernizare pe măsură ce avem banii”, a spus Nicolăescu.

 

DECLARAŢIE - Elena Băsescu “şi-a primit botezul”

Mezina preşedintelui Băsescu a comentat ieri reacţia presei, care a sancţionat-o sever în urma greşelilor făcute de aceasta în timpul unui discurs susţinut în faţa studenţilor bucureşteni. “Consider că mi-am primit botezul la fel ca în armată. (...) Era normal să mai trec şi printr-o astfel de experienţă”, a spus Elena Băsescu, prezentă la lansarea candidaţilor PD-L în Valea Jiului. Secretarul general al Tineretului Democrat Liberal a adăugat că experienţele de acest fel îl vor ajuta “să-şi facă acel stomac de politician” de care are atâta nevoie ca să aibă cât mai multe succese pe viitor.

 

ORA DE VARĂ - astăzi e cea mai scurtă zi din an

Românii au trecut azi-noapte la ora de vară, ora 3:00 devenind ora 4:00. CFR Călători a anunţat că nu modifică mersul trenurilor în vigoare, dar că sunt aşteptate unele întârzieri pentru garniturile aflate în mers în timpul schimbării. Astăzi e cea mai scurtă zi din an, cu 23 de ore.

×
Subiecte în articol: observator