x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    06 Apr 2008   •   00:00

6 aprilie 2008: Maşini vechi, dar bine întreţinute, de prin anii 1963 sau 1937 au putut fi admirate ieri de turiştii care au ales să îşi petrească sfârşitul de săptămână la mare.

Berlin: Marş împotriva NATO
Un grup de persoane s-a reunit în faţa ambasadei române din Berlin, exprimându-şi solidaritatea cu manifestanţii din Bucureşti, cu bannere şi discursuri împotriva NATO şi a expansiunii militare globale, care conduce la război. Marşul a început cu o discuţie în direct cu militanţii din Bucureşti care au relatat arestarea brutală a 46 de persoane şi reprimarea altora.

 

Constanţa: Spectacol la malul mării
Maşini vechi, dar bine întreţinute, de prin anii 1963 sau 1937 au putut fi admirate ieri de turiştii care au ales să îşi petrească sfârşitul de săptămână la mare. Aproape 20 de maşini clasice au defilat de la Cazinoul din Constanţa până în staţiunea Mamaia. Acolo a fost pregătit un târg de nunţi, dar şi un program artistic cu diverse ansambluri de dans, iar avioane de mici dimensiuni au survolat zona mării. (Emilia Sava)

 

Dorinţă: Scut antirachetă în Bulgaria
Bulgaria doreşte să fie inclusă în scutul antirachetă pe care americanii vor să-l instaleze în Europa. Ministrul de Externe bulgar, Ivailo Kalfin, şi-a exprimat, într-un interviu, dorinţa ca ţara sa să fie inclusă în scutul antirachetă pe care americanii vor să-l instaleze în Europa. Bulgaria va cere NATO ca scutul american antirachetă să fie completat cu alte sisteme cu rază mică şi mijlocie. (Rador)

 

Bucureşti: Câinii, înapoi în stradă
Primarul Capitalei, Adriean Videanu, aprecia într-o conferinţă de presă susţinută ieri că singura problemă care va reveni în viaţa cetăţenilor acestui oraş după Summit-ul NATO este cea legată de câinii vagabonzi, care în perioada reuniunii la nivel înalt au fost ridicaţi de lucrătorii Administraţiei publice, dar, din motive legislative, vor fi eliberaţi.

 


 

Dezbateri: Salariile “injuste” ale profesorilor
O delegaţie a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), formată din 50 de reprezentanţi din toate sin­dicatele judeţene afiliate, alături de delegaţii din toată Europa au participat ieri la Euro-Manifestaţia CES din Ljubljana (Slovenia), reunită sub sloganul “Mobilizare pentru plata corec­tă a salariilor”, unde sunt reclamate salariile “injuste”. (Alina Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator