x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

08 Aug 2008   •   00:00

8 august 2008



ACŢIUNE-POLIŢIE. Şoferi şi pietoni, atenţie sporită la ambulanţe! Începînd de luni, poliţiştii vă vor monitoriza, urmărind dacă  ambulanţele aflate în misiune primesc prioritate. Măsurile de monitorizare sînt prevăzute
într-un protocol încheiat între Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Internelor.

BUZĂU. Maternitatea funcţionează la cota de avarie, cu medicamente împrumutate de la alte spitale din Rîmnicu Sărat şi Bucureşti, fără materiale sanitare, spălătoria şi bucătăria sînt închise, iar stocul de anestezice este pe sfîrşite, transmite Mediafax. Reprezentanţii instituţiei sanitare susţin că au încercat să ceară ajutor la conducerea Spitalului Judeţean, însă demersul nu a avut rezultatul scontat.

GALAŢI.
Militarii Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei" din Galaţi s-au întors acasă din misiunea efectuată în Afganistan. Apelul solemn făcut la începutul ceremoniei a fost unul însoţit de momente triste, întrucît doi dintre membrii batalionului, Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Covrig, nu au mai răspuns "prezent" la finalul misiunii. Cei doi au căzut la datorie în urma atacurilor insurgenţilor din provincia Zabul. (D.M.)

LICITAŢIE. Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni va organiza la sfîrşitul lunii septembrie o licitaţie pentru a achiziţiona servicii de îndepărtare a păsărilor cu ajutorul unor cîini din rasa Border Collie, pentru a creşte siguranţa zborurilor. Valoarea estimativă a contractului, cu o durată de 60 de luni, este de 1,9 milioane de lei (circa 546.000 de euro), sumă care va fi asigurată din fondurile aeroportului.

DROGURI.
Doi tineri băcăuani, presupuşi membri ai unui grup de traficanţi de droguri care acţiona în staţiunea Mamaia, au fost prinşi de poliţiştii constănţeni în flagrant, în timp ce transportau într-un autoturism de teren 230 de comprimate ecstasy ascunse în flacoane de şampon. Conform poliţiştilor, băcăuanii acţionau în Mamaia şi aprovizionau piaţa ilicită de droguri, în special cluburile şi discotecile aflate în staţiune.

TRENURI/LITORAL
. CFR Călători va introduce două trenuri accelerat suplimentare, în week-end, pentru preluarea traficului sporit de călători spre şi dinspre litoral, informează Ministerul Transporturilor. Trenul Accelerat 10919 va circula astăzi pe ruta Bucureşti Nord (plecare la ora 02:20) – Constanţa (sosire la ora 06:59), iar Acceleratul 10920 va pleca duminică, la ora 20:53, din Constanţa, urmînd să ajungă în Bucureşti la ora 01:23.

AVERTISMENT. Hidrologii au decis să menţină codul portocaliu de inundaţii pe Prut, pentru sectorul Ungheni-Fălciu, aferent judeţelor Iaşi şi Vaslui, şi pe cel galben pe alte două sectoare ale rîului, pînă în această după-amiază, la ora 14:00. Codul galben vizează judeţele Botoşani, Iaşi şi Galaţi.

SIBIU. Primăria Sibiu va preda astăzi 101 apartamente sociale realizate prin ANL, apartamente care deja au igrasie, tencuială şi faianţă căzute şi multe alte probleme. Primarul Sibiului, Klaus Iohannis (foto), a declarat că blocurile ANL sînt "lucru de mîntuială. Aşa se întîmplă cînd construcţiile nu sînt supervizate de Primărie. Era culmea ca acum să iasă bine, din moment ce acelaşi constructor a făcut o treabă proastă data trecută", a declarat Iohannis. În 2000, beneficiarii apartamentelor ANL realizate de aceeaşi firmă s-au plîns de calitatea locuinţelor. (Dan Tomozei)

ASASIN PRINS.
Criminalul vînzătoarei de la o casă de amanet din Galaţi, Alexandru Ionel Rabacu, a fost prins ieri dimineaţă de poliţiştii de frontieră în comuna I.C. Brătianu, situată pe partea tulceană a Dunării. Din primele informaţii se pare că tînărul în vîrstă de 18 ani a stat ascuns timp de două săptămîni printre tufişurile de pe Faleza Dunării şi după ce a fost dat în urmărire a traversat fluviul, ascunzîndu-se într-un cort pe care l-a instalat pe teritoriul comunei tulcene. (D.M.)

DISCRIMINARE. Patronul unui restaurant din municipiul Botoşani a fost amendat cu 4.000 de lei de inspectorii pentru protecţia consumatorilor, după ce a refuzat să servească o familie de romi. "Nu este normal. Noi în loc să îi integrăm, îi izolăm de comunitate. Din punctul nostru de vedere nu există temei legal care să îi dea acest drept. Este un comportament abuziv şi a fost sancţionat", a afirmat şefului OJPC, Mihai Ţurcanu.

CARBURANŢI. Rompetrol va reduce începînd de azi preţul la benzină şi motorină cu şase bani pe litru, a anunţat compania petrolieră. Astfel, preţul benzinei Premium Euro 4 va coborî la 4,06 lei pe litru, iar cel al sortimentelor Efix 95 şi Euro Super 98 fără plumb va fi de 4,02 lei, respectiv 4,65 lei pe litru. Costul motorinelor Efix Euro 4 şi super Euro 5 va ajunge la 4,42 lei, respectiv 4,71 lei pe litru.

CONSULTĂRI. Preşedintele Traian Băsescu a trimis invitaţii partidelor parlamentare pentru consultări la Palatul Cotroceni pe tema raportului CE pe Justiţie, întîlnire care ar urma să aibă loc marţi, 12 august, cu o zi înaintea sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor în care se dă votul în cazurile Năstase şi Mitrea, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: observator