x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

09 Aug 2008   •   00:00

9 august 2008



EXAMEN AUTO. Puţin peste 20% din candidaţii la examenele pentru obţinerea permisului de conducere au promovat proba teoretică, de la începutul lunii iulie, de cînd examinarea se face în sistem informatic. Mai mult, potrivit MIRA, această formă de examinare a fost implementată în 13 judeţe: Argeş, Teleorman, Ialomiţa, Braşov, Satu-Mare, Cluj, Bihor, Maramureş, Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Vaslui. Urmează ca, pînă la toamnă, proba teoretică să se desfăşoare în acest sistem în toată ţara.

ACCUB. George Georgescu, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCUB), este "vizat" de DNA, a afirmat ieri primarul Sorin Oprescu, care a vorbit despre reţelele mafiote din jurul cimitirelor bucureştene. Oprescu a mai precizat că Georgescu a fost convocat la Comisia de Disciplină la 7 august, în
urma mai multor sesizări, însă directorul ACCUB nu s-a prezentat, invocînd motive de sănătate. După finalizarea concediului medical, comisia îl va audia pe Georgescu.

ACCIDENT. Doi bolnavi care erau transportaţi cu Ambulanţa la Bucureşti pentru dializă au fost răniţi într-un accident rutier în care a fost implicată Salvarea care îi transporta, a declarat ieri Agenţiei Mediafax Alis Grasu, director medical la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti. Accidentul, care a avut loc în localitatea Chitila, s-a produs după ce Ambulanţa s-a ciocnit cu un autoturism.

BUCUREŞTI. Două persoane au fost rănite ieri, în urma ciocnirii a două autobuze, produsă la intersecţia Şoselei Liviu Rebreanu cu Strada Nicolae Grigorescu din Bucureşti. Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili ce şofer de autobuz se face vinovat de comiterea accidentului, intersecţia fiind semaforizată.

VASLUI. Un bărbat de 38 de ani a murit în urma unui şoc anafilactic, după ce a fost înţepat de viespi în timp ce scormonea prin gunoaiele platformei din municipiu. Cristian Volocaru căuta diverse lucruri prin gunoaie, la platforma din zona Paiu, moment în care a stîrnit un cuib de viespi. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii exacte a cauzei decesului. (Ana Ionaşcu)

SINISTRAŢI DE VIAŢĂ. Două sate nevoiaşe prezentate de Jurnalul Naţional în campania "Om bogat, om sărac" au primit în lunile iulie-august ajutor. Compania Sodexho, prin Asociaţia "Stop Hunger", a oferit locuitorilor din Bolda – Satu-Mare, Almăşel – Hunedoara şi Alma Vii din Sibiu pachete cu alimente, produse de igienă şi medicamente. Lipsa apei curente, a unui cabinet medical şi chiar a unui magazin alimentar îi face pe oameni să se simtă tot timpul sinistraţi. Sponsorii acţiunii au fost: Dr. Oetker, Cadbury România şi A & D Pharma. (Ionela Gavriliu)

MUREŞ. Zece muncitori care lucrau în schimbul de noapte la fabrica Hirschmann Automotive România SA, de pe platforma Parcului Industrial Mureş, au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu xilen, o substanţă toxică, transmite Mediafax. Din cauza acestui accident, fabrica a fost ieri închisă. Directorul parcului, Istvan Nagy, a declarat că accidentul s-a petrecut în timp ce în societate lucra încă schimbul de noapte, peste 150 de muncitori fiind evacuaţi.

SOLICITARE. Delegaţia PRM va solicita marţi, la consultările de la Cotroceni, numirea unui alt şef la DNA şi anchetarea lui Daniel Morar pentru "politizarea inadmisibilă a actului de justiţie şi abuzurile săvîrşite", a anunţat ieri preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM a arătat că data aleasă de preşedintele Băsescu pentru întîlnirea cu liderii partidelor parlamentare, 12 august, nu a fost aleasă întîmplător, avînd în vedere că exact atunci expiră mandatul lui Daniel Morar la şefia DNA.  

CARAŞ-SEVERIN. O cisternă de capacitate mare încărcată cu bitum fierbinte s-a răsturnat ieri pe drumul ce leagă localităţile Bozovici de Anina, din judeţul Caraş-Severin, circulaţia fiind îngreunată. Echipele de intervenţie lucrau ieri la săparea unui şanţ pentru scurgerea bitumului fierbinte, pentru a-l împiedica să ajungă în zona împădurită, care ar putea lua foc.

PRAHOVA. Mama unei adolescente de 13 ani din Ploieşti a refuzat să-şi ia fata înapoi după ce aceasta a plecat de acasă. Minora, găsită de poliţişti pe străzile din municipiu, este acum internată în Centrul de Primiri Minori Cireşarii. (Laura Calciu)

EXPROPRIERI. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, va verifica modul în care au fost realizate exproprierile din Pasajul Basarab. Decizia primarului a fost luată după ce edilul a vizitat zona şi a constatat că există diferenţe mari între banii plătiţi proprietarilor pe terenuri învecinate. Întîrzierea lucrărilor la acest pasaj a fost cauzată şi de procesele deschise municipalităţii de oamenii nemulţumiţi de preţul oferit.

PERMISE ARGEŞ.  Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis prelungirea mandatelor de arestare peventivă a celor 20 de de persoane implicate în scandalul permiselor auto de la Argeş, respingînd totodată cererea de eliberare pe cauţiune a patronului unei şcoli de şoferi.

×
Subiecte în articol: observator