x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

11 Aug 2008   •   00:00

CANDIDAŢI PV. Avocata Paula Iacob, fostul primar al Sectorului 4 Adrian Inimăroiu, interpretul Ionuţ Dolănescu şi componentul formaţiei "La Familia", Dragoş Gărdescu, zis "Puya", vor candida din partea Partidului Verde la alegerile parlamentare, a anunţat ieri preşedintele



CANDIDAŢI PV. Avocata Paula Iacob, fostul primar al Sectorului 4 Adrian Inimăroiu, interpretul Ionuţ Dolănescu şi componentul formaţiei "La Familia", Dragoş Gărdescu, zis "Puya", vor candida din partea Partidului Verde la alegerile parlamentare, a anunţat ieri preşedintele partidului, Gheorghe Ionicescu. El a mai spus că PV şi-ar dori o colaborare politică sau electorală cu Asociaţia "21 Decembrie", dar şi cu PSD, PNL sau PD-L.

DATORII. Agenţia de turism Blue Line va cere poprire pe conturile Ministerului Comerţului în baza unei hotărîri definitive şi executorii obţinute în instanţă. "Am dat în judecată Ministerul pentru Comerţ, Turism, IMM şi Profesiuni Liberale, care refuză să ne plătească o datorie de 45.000 de lei. În luna aprilie a acestui an am cîştigat procesul cu ei, la Judecătoria Sectorului 1, iar în mai au făcut recurs. La recurs, pe care l-am cîştigat, nu s-a prezentat nimeni din partea ministerului", a declarat Iulian Andrei, proprietarul agenţiei de turism. (D. Ivan)

SALVARE În CeahlĂu. Sîmbătă, zi de foc pentru salvamontiştii din Ceahlău. Pe o ploaie teribilă, cu fulgere şi trăsnete, au fost salvaţi cinci turişti, în urma a trei acţiuni distincte. Cea mai complicată operaţiune de salvare – trei tineri fără nici un fel de echipament, blocaţi pe o brînă, pe un versant din zona estică a Masivului Ceahlău – s-a prelungit pînă tîrziu în noapte şi a avut un grad de risc foarte ridicat.

ACCIDENT BUG. Componenţii trupei BUG Mafia au fost implicaţi într-un accident rutier sîmbătă seară în judeţul Arad, unde au lovit cu maşina un bărbat care conducea un moped şi care a ajuns la spital cu răni grave. Accidentul a avut loc în jurul orei 22:00 în localitatea Vladimirescu. La volanul maşinii trupei BUG se afla, se pare, Tatae. "Şoferul se deplasa dinspre Arad spre Deva şi a efectuat o manevră de depăşire, moment în care a surprins şi accidentat grav un mopedist", a declarat subinspectorul Daniel Iaroslav, de la Poliţia Rutieră Arad. (Andrei Ando)

BOTOŞANI. Debitul de apă care va fi evacuat din acumularea de la Stînca-Costeşti din judeţul Botoşani va fi menţinut, timp de încă cel puţin o săptămînă, la nivelul de 535 mc/s, pentru a evita inundaţiile pe Prut, în Iaşi, Vaslui sau Galaţi, a declarat ieri directorul Exploatării hidrotehnice Stînca, Mircea Vucovici.

CONSTANŢA. Navele şi tehnica militară din dotarea Forţelor Navale au fost văzute ieri de turişti în Portul Militar, Ziua porţilor deschise fiind una dintre manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Autorităţile locale susţin că manifestările prilejuite de această sărbătoare vor fi deosebite în acest an, la Constanţa, fondurile utilizate fiind de aproximativ 100.000 de euro. Activităţile militare, sportive, culturale, religioase prilejuite de Ziua Marinei se vor desfăşura pînă la 17 august. (E.S.)

HARGHITA. Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, dr Bustya Attila, şi-a pierdut viaţa sîmbătă seară după ce s-a răsturnat cu ATV-ul într-o zonă muntoasă. Purtătorul de cuvînt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că din primele cercetări rezultă că dr Bustya Attila a ajuns cu ATV-ul pe creasta muntelui, mergînd pe un teren accidentat, iar la un moment dat a pierdut controlul vehiculului şi s-a răsturnat.

CARBURANŢI. Petrom va reduce astăzi cu patru bani pe litru preţul benzinei şi cu şapte bani pe cel al motorinei, potrivit companiei petroliere. Astfel, în urma modificării preţurilor, benzina ECO Premium 95 va costa 3,89 lei pe litru, iar sortimentele Premium fără plumb şi Top Premium fără plumb vor fi comercializate la 3,86 lei, respectiv 4,19 lei pe litru. Benzina OMV Carrera 95 va putea fi achiziţionată pentru 3,96 lei pe litru şi sortimentul cu cifră octanică 100 va costa 4,59 lei.

MEHEDINŢI. În toate bisericile de pe raza Episcopiei Severinului şi Strehaiei a demarat ieri, la sfîrşitul Sfintei Liturghii, o campanie de colectare de bani de la credincioşi pentru sinistraţii din Moldova şi Maramureş. Reprezentantul episcopiei, preot Viorel Vlăducu, a declarat că s-a luat această decizie din solidaritate cu cei aflaţi în suferinţă în satele afectate de inundaţiile recente.  Acţiunea de colectare de fonduri băneşti se va mai organiza şi în zilele de 15 şi 17 august.

SCHIMBARE. Procedura de trecere a Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la Camerele de Comerţ va fi decisă de Guvern, în toamna acestui an, printr-un proiect de lege, şi nu prin ordonanţă de urgenţă. Ovidiu Silaghi (foto), ministrul pentru Comerţ, Turism, IMM-uri şi Profesiuni Liberale, spune că a luat această decizie pentru a evita speculaţiile conform cărora ar avea interese personale ca Registrul Comerţului să fie preluat de Camerele de Comerţ. (D.I.)

ARAD. Un autocar Atlassib, care a intrat în România prin vama arădeană Turnu, s-a răsturnat ieri într-un canal pluvial de pe marginea drumului, şoferul încercînd să evite coliziunea cu un alt autocar al aceleiaşi companii. În urma incidentului, două femei au fost rănite uşor. Autocarul a fost serios avariat, iar pasagerii au fost preluaţi de un alt autocar, în timp ce vehiculul avariat urmează să fie scos din şanţ de o macara aşteptată să ajungă de la Arad. (Andrei Ando)

LOTO 6/49. După zece săptămîni de ghinion, o persoană a reuşit să ghicească toate cele şase numere extrase aseară la Loto 6/49. Norocosul, care a jucat biletul cîştigător la o agenţie din Iaşi, va putea intra astfel în posesia marelui premiu de 13.319.796,36 Ron. Cele şase numere norocoase sunt: 7, 9, 37, 35, 8, 40. La categoria a doua, au fost 16 cîştigători care s-au îmbogăţit cu cîte 29.116, 46 RON. Cîştigul de la categoria a III-a a fost de 737, 90 RON.

×
Subiecte în articol: observator