x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

23 Aug 2008   •   00:00

23 august 2008



ACASĂ. Cei 20 de elevi premianţi ai Şcolii 119 "Vasile Voiculescu" din Bucureşti se întorc astăzi din vacanţa de două săptămîni pe care au petrecut-o în Tabăra Internaţională Kalyvas din Grecia. Excursia a fost oferită ca răsplată pentru rezultatele deosebite şi activitatea lor din timpul anului şcolar de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

ELIBERARE. Funcţionara implicată în reţeaua "Mandatarii" va fi eliberată din arest în urma deciziei Tribunalului Bucureşti. Adriana Baciu, fost funcţionar la Direcţia Taxe şi Impozite Locale din Primăria Sectorului 5, implicată în reţeaua "Mandatarii", se ocupa cu escrocarea unor bătrîni şi a fost arestată la 2 iunie, împreună cu mai mulţi membri ai reţelei.

ILIESCU, LA GUVERN. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, (foto) a participat ieri la Guvern, alături de alţi specialişti în hidrotehnică, la o întîlnire cu premierul Tăriceanu pe tema amenajării rîului Argeş. În urma discuţiilor s-a ajuns la concluzia că o reluare a lucrărilor la canalul Bucureşti – Dunăre va trebui precedată de un studiu de fezabilitate şi de o analiză actualizată, iar, pînă atunci, lucrările executate înainte de 1989 vor fi conservate.

ACCIDENT. Trei tineri au murit şi alţi doi sînt în stare gravă, în urma unui accident produs ieri-dimineaţă într-o intersecţie din Sighişoara unde autoturismul în care se aflau cei cinci a intrat pe contrasens şi a lovit un tir care staţiona. Accidentul s-a produs în jurul orei 5:30, la intersecţia străzilor Corneşti şi Zaharia Boiu din Sighişoara.

DN7 BLOCAT. Circulaţia pe DN7 (E68) a fost blocată ieri-dimineaţă între localităţile hunedorene Veţel şi Leşnic, după ce un tir încărcat cu 30 de tone de pietriş s-a răsturnat pe şosea în urma impactului cu un autoturism care intrase în depăşire. Şoferul autoturismului a fost rănit uşor. La faţa locului a fost adusă o macara pentru a ridica tir-ul răsturnat şi un camion care a încărcat pietrişul.

WIRELESS ÎN PARCURI. Începînd de ieri avem internet wireless gratuit în parcurile Capitalei. În intervalul 10:00 – 20:00, oricine poate accesa internetul în parcurile Herăstrău (Expo Flora şi Grădina Japoneză), Cişmigiu (La Cetate) şi Tineretului (intrarea principală şi lîngă Liceul Şincai).  

ROŞIA MONTANĂ. Membri ai Academiei Române, alături de reprezentanţi ai organizaţiei Alianţa Civică, au atras atenţia ieri, într-o conferinţă de presă, asupra situaţiei din localitatea Roşia Montană, pe care o consideră "deosebit de gravă" şi au făcut un apel către autorităţi, pentru luarea unei poziţii clare în această problemă. Aceştia s-au referit atît la comunitatea locală, cît şi la patrimoniul arhitectural de la Roşia Montană, despre care au susţinut că se află în pericol de dispariţie.

MINOR ÎN COMĂ. Un copil a fost adus ieri în comă profundă şi cu multiple leziuni la Spitalul "Bagdasar" din Capitală, apoi a fost transferat la Spitalul "Marie Curie", cu multiple leziuni. Părinţii băiatului au declarat că micuţul a căzut pe scări, însă medicii au observat pe corpul acestuia urme de violenţă şi au anunţat Poliţia. Un echipaj al Secţia 18 s-a deplasat la spital pentru investigaţii.

×
Subiecte în articol: observator