x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

26 Aug 2008   •   00:00

26 august 2008



ICR. Muzicanţii din Greceşti, Dolj, vor veni joi, 28 august 2008, la Institutul Cultural Român (ICR). Invitaţia le-a fost făcută de maestrul Grigore Leşe. Lăutarii vin să cînte, să încînte şi să povestească pentru cei care vor dori să calce pragul ICR, după ora 18:00. Întîlnirea de la ICR face parte din cadrul proiectului "Ultimii Rapsozi", iniţiat de Grigore Leşe. Jurnalul Naţional este partener media al acestui proiect. Accesul este liber. (Costin Anghel)

BIJUTERII CONFISCATE.
Poliţiştii bucureşteni au confiscat bijuterii din aur şi argint în valoare de 80.000 de dolari, aduse din Turcia, din locuinţele a patru persoane care se ocupau cu vînzarea lor. Cei patru sînt cercetaţi în libertate pentru evaziune fiscală şi contrabandă.

AVERTISMENT INUNDAŢII. Codul portocaliu de inundaţii de pe Prut a fost prelungit pînă mîine la prînz pe sectorul Oancea – confluenţa cu Dunărea, aferent judeţului Galaţi şi înlocuit cu codul galben pentru sectorul Falciu – amonte Oancea, aferent judeţelor Vaslui şi Galaţi.

GALAŢI.
O fetiţă în vîrstă de doi ani a murit duminică seară, la scurt timp după ce a căzut în gol de la etajul al treilea al unui bloc. Fetiţa, care se afla în grija bunicilor, era răcită şi urma un tratament medical. Vecinii susţin că bunicul a luat-o în braţe şi a dus-o la fereastra de la bucătărie, sperînd că-i va distrage atenţia pentru a putea să-i dea medicamentul pe care aceasta refuza să-l ia. În momentul în care a încercat să-i bage linguriţa în gură, fetiţa s-a ferit brusc, s-a dezechilibrat din braţele bătrînului şi a căzut pe fereastră. (Daniel Mihalaşcu)

NĂSĂUD. O adolescentă în vîrstă de 16 ani, elevă la un liceu din Năsăud, a murit electrocutată duminică noaptea, după ce a atins un gard prin care trecea curent electric. În urma verificărilor s-a stabilit că în timp ce se deplasa pe o stradă din Năsăud spre locuinţa gazdei sale, Ioana S s-a sprijinit de un gard de sîrmă prin care trecea curent electric şi s-a electrocutat. Poliţiştii au început o anchetă în acest caz, urmînd ca specialiştii din cadrul Electrica să stabilească de ce trecea curent electric prin gardul respectiv.

DECIZIE. Avocatul fraţilor Cămătaru, Mihai Costea, condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru păgubirea Primăriei Capitalei cu 13 miliarde de lei vechi, a obţinut, printr-o sentinţă a Tribunalului Bucureşti, amînarea încarcerării sale pentru o perioadă de trei luni. Tribunalul Bucureşti a judecat la 14 august o cerere a avocatului fraţilor Cămătaru de suspendare a executării pedepsei. Instanţa a admis această solicitare, însă sentinţa poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

OLIMPIADA. Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie "ACVILA" din cadrul Ministerului de Interne (MIRA) a început de ieri pînă la 29 august cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Internaţionale a Echipelor Tactice de Intervenţie. La eveniment participă echipe aparţinînd structurilor subordonate MIRA  (Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră), structurilor similare ale Ministerului Apărării, precum şi echipe de intervenţie din Ungaria şi Bulgaria. Programul de ieri a constat în parcurgerea unui traseu prin pădure, o probă tactico-aplicativă în bazinul de înot şi parcurgerea pistei cu obstacole.

CARBURANŢI. Compania petrolieră Petrom a redus începînd de ieri de la ora 16:00 cu cinci bani pe litru preţul motorinei comercializate în staţiile proprii şi va menţine tariful la benzină. Astfel, un litru de Top Euro Diesel va costa 4,15 lei, iar sortimentul OMV Sprint Diesel 4,2 lei. Preţul la Euro Diesel 4 va fi redus de la 4,14 lei la 4,09 lei pe litru, iar la OMV Premium Diesel de la 4,53 lei la 4,48 lei/litru.

PNL.
Adriana Săftoiu va candida din partea PNL într-un colegiu electoral din judeţul Prahova. Candidatura fostului consilier de imagine al preşedintelui Traian Băsescu a fost validată ieri de Biroul Politic al partidului, a anunţat vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu. Ieri, liderii PNL au discutat şi cu actorul Florin Călinescu. Acestuia i s-a propus să candideze într-un colegiu de senator în Piteşti, dar nu a dat încă un răspuns, aşa cum a susţinut preşedintele filialei PNL Argeş, Adrian Miuţescu.

NEMULŢUMIRE. Primarul general, Sorin Oprescu s-a declarat ieri nemulţumit de faptul că din cele 102 de şcoli cuprinse în Programul de reabilitare BEI doar opt unităţi vor fi pregătite să-şi primească elevii în noul an de învăţământ. Referitor la această problemă, primarul general a ţinut să adauge că nu se concentrează numai pe ideea de a găsi un vinovat, dar nu a exclus posibilitatea de a da sancţiuni.

AVERI MAGISTRAŢI. CSM a publicat ieri numele judecătorilor, procurorilor, magistraţilor asistenţi şi a altor funcţionari din justiţie care fie nu şi-au depus declaraţiile de avere şi de interes, fie le-au publicat tardiv. Cu toate acestea, unii dintre magistraţi susţin că s-a făcut o greşeală sau o eroare de comunicare, afirmînd că şi-au trimis declaraţiile din timp. Pe lista declaraţiilor de avere şi interese nedepuse sau neactualizate pînă la data controlului apar numele a 39 de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti şi 73 de judecători de la Tribunalul Bucureşti. Mai multe pe

×
Subiecte în articol: observator